Жул Бианки: Циципас много пъти искаше да уволни баща си, но тогава се появяваше майката

от в 12:43 на 06.09.2024
Калоян Соколов

Наскоро Стефанос Циципас реши най-после да уволни своя баща Апостолос и да започне нова ера в своята тенис кариера. Отношенията на бившия номер 3 с неговия родител винаги са били бурни, но чашата преля в Монреал, когато гръцкият тенисист загуби с 0:2 сета от Кей Нишикори, който към онзи момент се намираше извън топ 500 на света.

Тогава Циципас обяви как неговият баща изобщо не приема обратна връзка и заслужава треньор, от когото може да бъде действително изслушван и още на следващия ден, Циципас - старши беше заменен от капитана на Гърция за Купа "Дейвис" - Димитрис Хаджиколау.

Оказва се, че през годините Стефанос е искал многократно да се освободи от своя родител, но това не е било толкова проста задача и самата атмосфера в екипа е била изключително токсична, за което разкрива бившия физиотерапевт на 2-кратният "мейджър" финалист - Жул Бианки.

"Връзката на Стефанос с баща му не е устойчива от много години насам. Работех в една токсична среда и скандалите бяха ежедневие. Стефанос многократно искаше да уволни баща си, но тогава се появяваше майка му и му обясняваше как няма право да направи това, защото Апостолос е посветил живота си на него и именно той го е направил тенисист. Тогава Стеф винаги започваше да изпитва чувство за вина и не предприемаше тази крайна стъпка, но ясно осъзнаваше, че вече не е един от изгряващите млади таланти, а кариерата му далеч не е на място, където би искал да бъде" - разказва Бианки.

Източник: Tennis Up To Date

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жул Бианки: Циципас много пъти искаше да уволни баща си, но тогава се появяваше майката Калоян Соколов
Теми:  
atp | апостолос циципас | жул бианки | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook