Юмбер изненада Рубльов и спечели най-голямата титла в своята кариера!

от в 16:42 на 20.06.2021
Владислав Риждов

Юго Юмбер изигра един от най-добрите си мачове до момента през сезона и завоюва трофея в немския град Хале, побеждавайки в последователни сетове Андрей Рубльов - 6:3 7:6(4). Левичарят спря доминацията на своя съперник в турнирите от категория 500, след като Рубльов бе спечелил последните четири надпревари.

Двубоят започна равностойно, като сервиращите наложиха доминацията си в началните геймове на срещата. При 4:3 в своя полза, Юмбер заигра по-смело и притисна съперника си с агресивния си стил на игра. Французинът изпълняваше плоски и същевременно мощни удари, които отнемаха от времето за реакция на Рубльов. Това даде резултат и 22-годишният левичар пръв достигна до пробив в хода на сета, осигурявайки си и правото да сервира за успеха в него. Последва обаче труден тест за Юмбер, който пропусна четири сетбола и отрази два шанса за брейк, преди най-после да затвори първата част в своя полза.

Във втората част сценарият бе идентичен с този от първия сет. Юмбер продължаваше да впечатлява с играта си и печелеше една идея по-лесно своите подавания, въпреки че Рубльов също не отстъпваше на френския си опонент в този аспект. Двамата така и не успяха да достигнат до сериозни шансове и съвсем закономерно се стигна до тайбрек. В него те се движеха точка за точка, а при 4:4 дойде и преломният момент в сета. Рубльов допусна рядка непредизвикана грешка от удобна позиция и инициативата изцяло се прехвърли на ракетата на Юмбер. Французинът затвърди аванса си за 6:4, а след това изчака удобна възможност и реализира печеливш удар от форхенд, поздравявайки се с най-големия успех в кариерата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Юмбер изненада Рубльов и спечели най-голямата титла в своята кариера! Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | Обзори | тенис турнир в хале | финал | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook