Юмбер откри кампанията си в Париж с победа; Чилич победи Алиасим

от в 22:17 на 02.11.2020
Диана Андреева

След трисетова драма, Уго Юмбер зарадва местните фенове, които за съжаление липсват по трибуните, и се класира за следващия кръг на турнира в Париж. Младокът се справи с друг представител на следващото поколение, а именно норвежецът Каспър Рууд. Двубоят между двамата продължи малко повече от два часа, но след 4:6 6:2 7:6(1) Юмбер се поздрави с победа.

След като си размениха по сет, двамата бяха твърдо решени, че ще се борят до край, за да могат да спечелят. Нивото им на игра бе много високо, като те правеха доста интензивни разигравания, които бяха и много равностойни, като това доведе мача до решаващ тайбрек.

Там, Юмбер бе абсолютно категоричен и така възползвайки се от колебливата игра на своя опонент, който сякаш страдаше от някакви болки, французинът затвори решаващия дълъг гейм в своя полва и така си осигури участие във втория кръг. На 1/16-тина финалите Уго ще се изправи срещу световния номер пет Стефанос Циципас.

В друг оспорван двубой в днешния ден Марин Чилич се справи с канадеца Феликс-Оже Алиасим. Въпреки че загуби сет, хърватския тенисист все пак успя да намери сили и след 6:0 3:6 6:3 сложи край на участието на Алиасим още на старта на надпреварата.

Убедителен още от първата точка, Чилич показа стабилна игра, като с разнообразни отигравания от дъното на корта, той принуждаваше своя опонент да допуска доста грешки и така успя след 2 часа и 29 минути да триумфира в срещата, а следващият опонент на световния номер 41 е представителят на домакините Корентин Муте.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер откри кампанията си в Париж с победа; Чилич победи Алиасим Диана Андреева
Теми:  
каспер рууд | марин чилич | париж мастърс | уго хъмбърт | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook