Юмбер отпадна още на старта, Шарди спечели френския двубой със Симон

от в 08:25 на 03.02.2021
Диана Андреева

Жереми Шарди се справи със своя сънародник Жил Симон и е 1/8-финалист на Yarra Valley Classic! Френският сблъсък бе доста равностоен, но след малко над един час и 20 минути на корта, Шарди се наложи с 6:3 6:4.

Двубоят започна добре и за двамата, а пробив в шестия гейм даде предимство на Шарди. Въпреки моментен спад в нивото, Жереми успя да задържи преднината си и така затвори частта в своя полза. Вторият сет се разви по аналогичен начин и независимо от равностойните разигравания през по-голямата част от времето, ранен брейк се оказа ключов за изхода на срещата. 

Следващият съперник на Шарди ще бъде победителят от двубоя между шестия поставен Тейлър Фриц и световния номер 92 - Федерико Кория.

Представителят на домакините Джеймс Дъкуорт реализира изненадващ успех в мача си с Уго Юмбер по-рано днес. Макар и трудно, австралиецът зарадва родните фенове, които го подкрепяха по трибуните, затваряйки двубоя в своя полза - 7:6(6) 6:4.

Двамата имаха сходни показатели след края на срещата, но непредизвикани грешки в ключовите моменти спряха младия французин в дебютния му мач на Yarra Valley Classic. В следващия кръг Дъкуорт ще се изправи срещу победителя измежду Алберт-Рамос Виньолас и Корентин Муте.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Юмбер отпадна още на старта, Шарди спечели френския двубой със Симон Диана Андреева
Теми:  
джеймс дъкуорт | жереми шарди | жил симон | уго хъмбърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook