Юмбер шокира Медведев още на старта в Хамбург

от в 22:16 на 22.09.2020
Калоян Соколов

Данийл Медведев затвърди тенденцията, че клеят далеч не е сред любимите му настилки, допускайки поражение от Уго Юмбер в откриващия си двубой в Хамбург. Младият французин изигра отличен мач, в който блесна на няколко пъти с впечатляващи отигравания, а това му донеса заслужена победа с 6:4 6:3, както и място във втори кръг, където го очаква сблъсък срещу Иржи Весели.

Двамата сервираха максимално убедителнo през първите минути и почти не губеха точки в своите подавания. Това рязко се промени в седмия гейм, когато топ поставеният реализира брейк, само че изведнъж последва тотален спад в концентразията му и Юмбер измъкна откриващата част след обрат. Руснакът се опита да промени развоя на събитията, ала неговият съперник просто не можеше да пропусне удар и дори надиграваше Медведев в изтощителните разигравания от основната линия, които са специалитет на световния номер четири. Шампионът от Окланд направи решителната крачка към успеха при 4:3 в негова ползва, пробивайки сеервиса на своя опонент, а малко по-късно вече се бе поздравил с най-значимата си победа в кариерата.

За Юмбер предстои нова битка в Хамбург вдругиден, докато Медведев ще пътува за Париж, за да вземе участие на Ролан Гарос, където претърпя поражение в първи кръг от Пиер-Юг Ербер през изминалия сезон.

A flawless match by Humbert. First Top 10 win. 6-4, 6-4 against medvedev. Wow. pic.twitter.com/boWrdx2Rna

— Del


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер шокира Медведев още на старта в Хамбург Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook