Южени Бушар с двусетова победа над Калинская; Гаврилова отстрани Ястремска

от в 21:48 на 27.09.2020
Диана Андреева

Играещата с "уайлдкард" Южени Бушар записа първа победа на турнир от Големия шлем от Australian Open 2019 насам, след като по-рано днес се справи с Анна Калинская с 6:4 6:4. Въпреки че на няколко пъти повеждаше с брейк аванс, младата рускиня не успя да се справи с по-опитната си опонентка, предавайки се след близо час и половина прекарани на корта.

Двата сета бяха сравнително идентични - Калинская на два пъти повеждаше с пробив, но допускаше мигновен рибрейк, а в крайна сметка се пропукваше в последния възможен гейм за 6:4. По този начин финалистката от Ролан Гарос 2014 си осигури участие във втория кръг на надпреварата, където я очаква световната номер 785 - Дария Гаврилова.

В мача си от първи кръг Гаврилова се справи с поставената под номер 25 Даяна Ястремска. Неочакваната победа на австралийката дойде след един час и 29 минути игра, като тя се наложи с 6:4 6:3 над своята опонентка. Това е първа победа за Дария на ниво WTA от повече от година насам, тъй като тя за последно записа успех на турнир в Швейцария през юли миналата година. 

До 2015 година Гаврилова представяше родината си - Русия, като дори спечели златен медал на Олимпийските игри през 2010-а под флага на страната си, но в момента тя се състезава за Австралия - държавата, в която живее. По време на днешния двубой Ястремска сервираше почти перфектно, вкарвайки 91% от първия си сервис, но това не и бе достатъчно, тъй като тя беше много неубедителна в разиграванията и допускаше доста нередизвикани грешки, което й коства загуба още на старта на турнира. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Южени Бушар с двусетова победа над Калинская; Гаврилова отстрани Ястремска Диана Андреева
Теми:  
бушар | даяна ястремска | ролан гарос | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook