Кафелников: Моето поколение можеше да пие цяла нощ в клуба преди мач; няма я романтиката

от в 12:10 на 25.10.2024
Калоян Соколов

Евгени Кафелников говори за разликите между съвременния тенис и ситуацията в Тура през 90-те години на миналия век, когато се състезаваше някогашната първа ракета на света. Бившият шампион от Аустрелиън Оупън разкрива, че тогава тенисистите далеч не са били същите свръхатлети, които наблюдаваме в момента и всъщност са си позволявали да излизат и да се забавляват заедно преди важни мачове, което в днешни дни изглежда немислимо:

"Играчите от моето поколение можеха спокойно да прeкарат цяла нощ по клубовете в Париж, Монте Карло или Ню Йорк, докато са на турнира и на следващата сутрин да излязат на корта за своите мачове. Не казвам, че ни е било практика, но беше нормално да ни се случва от време на време, докато сега е абсолютно невъзможно нещо подобно да се случи, ако не се казваш Ник Кирьос.

Сега професионализмът е изведен на съвсем друго ниво, но някак всичко стана прекалено механизирано, няма същата романтика и приятелствата в тениса изчезнаха. Конкуренцията и съперничествата стават все по-яростни, докато за мен нямаше никакъв проблем да изляза на вечеря с някой от моите съперници и съм го правил много често. А как играех с махмурлук? Много е лесно за обяснение - просто бях млад и на сутринта всичко беше наред. Това е един уникален период в моя живот, който никога няма да забравя" - признава бившият номер едно в Youtube канала на Best Tennis Podcast.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кафелников: Моето поколение можеше да пие цяла нощ в клуба преди мач; няма я романтиката Калоян Соколов
Теми:  
atp | евгени кафелников | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook