Как, ако не след обрат: Борбен Мъри намери място на първи 1/2-финал от 8 месеца насам!

от в 18:02 на 23.02.2023
Мирела Николова

От началото на настоящия сезон Анди Мъри не спира да демонстрира забележителния си борбен дух и след великолепните обрати на Аустрелиън Оупън, постигнати над Матео Беретини и Танаси Кокинакис, британецът пренесе отличните си изяви и на АТР 250 надпреварата в Доха, където на старта спаси 3 мачбола срещу Лоренцо Сонего, а днес си гарантира място в полуфиналната фаза.

Едва ли някой ще бъде изненадан от факта, че и днешната победа на сър Анди дойде след обрат, този път над световния №170 Александър Мюлер. Французинът, който тръгна от квалификациите, стартира мача много убедително и спечели откриващата част, но впоследствие трикратният шампион от Шлема пое пълен контрол върху случващото се на корта и отпусна само три гейма повече на своя противник, за да триумфира с крайното 4:6 6:1 6:2.

Така сър Анди запази перфектната си успеваемост в решителни сетове от началото на годината (5-0) и се класира за полуфиналите на АТР турнир за първи път от 6 месеца насам, като в битката за място на финала ще се изправи срещу четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън Иржи Лехечка.

Бившият номер едно се нуждаеше от известно време, за да намери оптималния ритъм в играта си, поради което в дебютния сет количеството непредизвикани грешки сериозно надделяваше над реализираните уинъри. От своя страна, 170-ият в света успя да се възползва от неубедителното представяне на своя съперник по най-добрия начин и спечели на два пъти подаването на опонента, за да поведе в общия резултат.

Още от самото начало на втората част ситуацията на корта значително се промени, тъй като шотландецът сведе неточностите си до минимум, като същевременно изостри своите удари и набързо си изгради преднина от два пробива и 5:0, с което предреши изиграването на трети сет.

В него доминацията на световния №70 продължи с пълна сила и с всяка следваща минута той ставаше все по-агресивен, благодарение на което отново поведе с 5:1 и бе само въпрос на време да сложи точка на срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как, ако не след обрат: Борбен Мъри намери място на първи 1/2-финал от 8 месеца насам! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook