Как да имаме играта на мрежата и форхенда на Федерер?

от в 09:10 на 22.05.2020
Анисия Стоева


Постоянните тренировки и продължителните упражнения са най-добрия начин за усъвършенстване на идеалната техника: за да усвоите играта в близост до мрежата и форхенда на Федерер, се нуждаете от постоянство, отдаденост и полезни тренировки, за да подобрявате начина на изпълнение всеки ден.

Някои треньори като Браян Дабул казват, че е окей да удряте топката, но трябва и да знаете къде отива и защо. Форхендът е удар, който практикуващите често използват, за да спечелят точката. Но за да го направите ефективен и да сведете до минимум непредизвиканите грешки, трябва да вземете под внимание някои неща.

федерер

Начините за постигане на това са различни и варират в зависимост от позицията и ударите на съперника. Форхендът е ударът, който трябва да доминира и определя играта, което означава, че е необходимо да знаете какво да правите на база позицията ви и топката, която ще посрещате.

федерер

За да усвоите това наместване, просто сложете лента над филето. Играчът ще трябва да насочи топката над или под нея в зависимост от позицията му на корта. Това практическо упражнение включва пет различни удара, които трябва да преминат под или над лентата, базирано на вида удар (например форхендът по диагонала трябва да минава под лентата).

федерер

Един от най-важните технически и тактически аспекти в тениса е играта на мрежата. Причината за това е, че атаката в средата на корта помага за освобождаване от мощността, събирана от ударите, разменени от основната линия, с помощта на просто воле. Роджър Федерер е експерт в това направление: много от най-ефектните му уинъри са точно в близост до мрежата.

федерер

Друго практическо упражнение- играчът трябва да удари топката с форхенд зад сервис линията. След това- да изпълни бекхенд с много по-нисък отскок на топката от същата позиция. След като е изпълнил по два бекхенда и два форхенда, играчът трябва да достигне до мрежата и да изпълни форхенд воле и бекхенд воле.

федерер

Като цяло практикуващият трябва да направи десет повторения с 80 офанзивни удара и 80 волета. Най-великите атлети в тениса като Роджър Федерер са абсолютно съвършени в тази сфера.

федерер

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как да имаме играта на мрежата и форхенда на Федерер? Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook