Как да спреш подсказванията към Циципас? Изпрати на помощ гръцка съдийка

от в 20:31 на 28.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Даниил Медведев изиграха висококачествен двубой, в който накрая руснакът показа по-голяма устойчивост и физическа издръжливост, за да се наложи над гръцкия си съперник и за пореден път да покаже изразеното си надмощие в преките им сблъсъци. Сблъсъкът обаче предложи много интригуващи моменти и извън чисто спортно-техническия му характер, а те бяха породени от поредните опити за треньорска помощ от страна на Апостолос Циципас към неговия син.

Въпросният приом е абсолютно забранен по време на игра и световният номер две се разгневи сериозно, защото главният съдия не вземаше отношение по въпроса и Циципас продължаваше да приема най-различни указания. Впоследствие Медведев стигна по-далеч и намекна, че арбитъра би се проявил в ролята на същинско "малко коте", ако не предупреди гърка при следващото му провинение.

Това накара съдията да приеме изключително нетрадиционен способ, за да контролира евентуални подсказвания от ложата на елина. Той привика на помощ своята колежка Ева Асдераки, която е реферирала редица големи мачове и стана известна с безупречната си работата във финала на US Open през 2015-а година, когато Новак Джокович и Роджър Федерер на практика можеха спокойно да играят и без системата за видеоповторение.

Гъркинята застана в близост до щаба на своя сънародник и беше снабдена с радиопредавател, за да се предолее съществуващата езикова бариера и веднага да сигнализира, ако Циципас-старши направи пореден опит за пристъпване на правилата. Самият Стефанос пък забеляза дейността на Асдераки и не можа да сдържи усмивката си, когато тя го хвана в крачка и веднага му беше дадено предупреждение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как да спреш подсказванията към Циципас? Изпрати на помощ гръцка съдийка Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | ева асдераки | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook