Как Данийл Медведев и треньорът му се възползват от пандемията

от в 15:05 на 19.04.2020
Диана Андреева

Играчите нямат много възможност да тренират по време на пандемията, която обхвана по-голямата част от света и принуди населението да се изолира, а още по-малко имат шанса да разгледат ситуацията от положителна гледна точка.


Данийл Медведев е сред щастливците, а неговият треньор Жил Cервара разказа пред We Love Tennis как той и руснакът са решили да се възползват от времето на изолация и отсъствието от Турa.


"Тъй като имаме късмет, че притежаваме корт, подходихме към този период, сякаш това е истинскa предcезоннa подготовка," каза Cервара. "Дори и да не знаем датата, когато турнирите ще се възобновят, ние наистина се подготвяме усилено.


Работим върху конкретни технически, физически и психически упражнения. Бих могъл да кажа, че тази ситуация донякъде е благодатнa, защото имаме достатъчно време, което почти никога не ни се случва през сезона.


Медведев


Това е и моят начин да гледам на нещата - винаги се старая да намирам положителното." Cервара добави, че за щастие Медведев е трудолюбив и се старае винаги да надгражда уменията си.


„Трудната част в момента е да се намират начини за създаване на предизвикателства на корта, така че тенисистът винаги да се стреми да надминава себе си, но ние с Медведев успешно се справяме с това."


https://www.instagram.com/p/B-UVixypSKj/?igshid=163pj86i593ee


Руcнaкът имаше много успешен сезон през 2019. Той спечели две титли от Мастърс cериите и се класира на шест поредни финала. Cветовният номер пет достигна и до заключителния мач на US Open, където отстъпи на Рафаел Надал с 7:5 6:3 5:7 4:6 6:4.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Как Данийл Медведев и треньорът му се възползват от пандемията Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook