Как Григор Димитров може да победи Джокович? Отговорите получаваме от Анди Родик

от в 09:32 на 05.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров и Новак Дожкович ще се сблъсъкат този следобед на финала на Мастърса в Париж и няма как да отречем, че световният номер едно е големият фаворит за победата, имайки предвид 6-те му титли от турнира и предимството от 11-1 победи в преките сблъсъци с първата ни ракета.

Българинът обаче вероятно играе най-добрия си тенис някога и през последните седмици надви тенисисти от ранга на Карлос Алкарас, Холгер Руне, Даниил Медведев и Стефанос Циципас, така че определено в момента е спсообен да победи всеки един състезател в ATP Тура и дори се справя по-убедително в хода на седмицата, ако направим сравнение между него и топ поставения.

От Tennis Channel пък се опитаха да анализират предстоящата финална битка, като Анди Родик и Линдзи Дейвънпорт споделиха своите очаквания за двубоя, а ето и какво е мнението на някогашните водачи в световната ранглиста и шампиони от Шлема:

Родик: Григор може да играе, колкото добре си пожелае, но ако се изправиш срещу тенисист, чийто стил е неудобен за теб, то това няма особено голямо значение. За Димитров е абсолютно задължително да вкарва висок процент първи сервис и да го изпълнява със сериозна скорост. Ще ми бъде интересно и какво би могъл да направи на втория сервис на Новак. Бих искал да го видя да съкращава значително разиграванията, атакувайки често мрежата. Той не бива в началото да се вкарва в размени по диагонала от основната линия, защото така Джокович бързо ще намери своя ритъм и Григор няма нужда от това. Освен това искам да видя Димитров да рискува повече на втори сервис, защото ако Новак знае какво следва на второто ти подаване, то това е проклятие за теб.

Дейвънпорт: Много е трудно да се изправиш срещу някого, когото не си побеждавал от 10 години насам. Дори ако имаш най-добрата седмица в своята кариера и играеш невероятно, то това е сблъсък на стилове и си представям как Джокович ще притисне Григор в бекхенд ъгъла му, лишавайки го от възможността да играе много форхенди от центъра на корта. Освен това мисля, че Новак е способен да сервира точно там, откъдето Григор просто ще се опитва да вкарва ретурите си в игра. Мисля си, че умората също ще бъде фактор, тъй като Димитров изигра много тежки мачове. Всички знаем как Джокович е способен да повишава равнището си в хода на турнирите, докато това не важи за Григор и определено този фактор ще е от огромна полза на Новак.

Родик: Григор винаги е бил много динамичен играч, чието движение по корта е изключително координирано, но утре не би искал да се поставя в такова положение, че да трябва да отстъпва назад и да тича от ъгъл в ъгъл. Много неприятно е, когато правиш нещо толкова добре, но не можеш да нараниш даден съперник с него. Григор трябва отрано да покаже своето влияние върху мача, като сервира добре, съкращава точките и рискува на ретур. Няма как да победи Новак, ако приложи играта си от мача с Хуркач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Как Григор Димитров може да победи Джокович? Отговорите получаваме от Анди Родик Калоян Соколов
Теми:  
atp | Анализ | анди родик | бгтенис | григор димитров | интервюта | линдзи дейвънпорт | новак джокович | париж мастърс | превюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook