Как Медведев може да измести Джокович от първото място в ранглистата през 2021-ва?

от в 15:01 на 18.09.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев се превърна в героя през последната седмица, след като спря Новак Джокович от това да направи и последната крачка към постигането на "Календарен Голям шлем". До края на годината руснакът има възможност и да измести Ноле от лидерската позиция в световната ранглиста, а ето и как би могло да се случи това.

В момента Джокович разполага с 12133 точки и е начело на класацията на АТР, а Медведев има точно 10780. До края на сезона обаче руснакът има да защитава общо 3840, докато тези, които Джокович би могъл да загуби, са 2193. Шампионът от тазгодишния US Open е заявил участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Париж, като също така ще го видим и на Заключителния Мастърс на 8-те най-добри за сезона в Торино. След като той потвърди, че няма да се включи нито в АТР 500 турнира във Виена, нито в този от същата категория в Санкт Петербург, то означава, че руснакът ще трябва да спечели поне 2 от трите надпревари, които е заявил до края на 2021-ва, и също така да достигне поне финала на третата.

Другото нещо, което е от съществено значение дали Новак ще завърши седми сезон под номер 1 в ранглистата и така да подобри рекорда на Пийт Сампрас, е въпросът дали ще видим Джокович отново на корта през тази година. След финала на US Open сърбинът разкри, че се чувства изтощен както физически, така и ментално и е възможно да си вземе заслужена почивка преди началото на сезон 2022. Въпреки това изглежда по-вероятно световният №1 да се завърне в игра през 2021-ва, тъй като са му необходими едва 500 точки, за да си подсигури лидерското място в края на годината.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как Медведев може да измести Джокович от първото място в ранглистата през 2021-ва? Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook