Как се справя Роджър Федерер със стреса?

от в 09:29 на 04.12.2020
Анисия Стоева

Двадесеткратният носител на титли от Големия шлем- Роджър Федерер, разказа за това, което прави извън корта и извън сезона, за да остане във форма за големите надпревари. Участвайки в подкаст на живо в Spotify, Федерер отговори на въпрос как е адаптирал методите си на тренировки, за да остане свеж и мотивиран за турнирите от Шлема дори на неговата възраст:

„Мисля, че в началото, когато си млад, трябва да влагаш часове, да можеш да бъдеш концентриран на корта, да си докажеш, че можеш да се противопоставиш на съперника, да се съсредоточиш върху топката за 2 , 3, 4, 5, колкото часа тренирате на ден. Освен това- трябва физически да се справите със стреса. Едно е да го правиш на практика, а друго е да го показваш в мачовете, когато нивата на стрес се покачат“- каза Федерер.

Той сподели също, че докато даден играч усъвършенства уменията си и трупа опит в професионалната верига, той също се научава да слуша тялото си и да се справя по-добре със стреса: „Можете да крампирате поради стрес, да играете с умора като джет лаг, да сменяте повърхности".

Швейцарецът сподели, че тъй като играчът става по-опитен, той не се нуждае от съвети да се пести, докато се научи да приоритизира събитията: „Поначало, това е опит, но трябва да се учите бързо. И после, след време, знаете всичко. Така, вече не трябва да работите толкова много. Тогава повече се интересувате от качеството, отколкото от количеството“-сподели тенис легендата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Roger Federer (@rogerfederer)

Докато прекарва времето си във възстановяване от операцията, на която шампионът трябваше да се подложи по-рано този сезон, самият Федерер отхвърля всички приказки за пенсиониране. Той заяви, че върви добре и е започнал да тренира, за да направи силно завръщане през следващия сезон.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Как се справя Роджър Федерер със стреса? Анисия Стоева
Теми:  
роджър федерер | федерер

Коментари

Следвайте ни в Facebook