Как тинейджърката Клара Таусон остави следа в историята на Luxembourg Open?

от в 13:34 на 20.09.2021
Диана Андреева

През годините турнирът в Люксембург е приемал едни от най-големите имена в женския професионален тенис. Виктория Азаренка, Магдалена Малеева, Винъс Уилямс и редица други състезателки са били част от събитието, но шампионката от тазгодишното издание със сигурност ще остане запомнена. Не само, защото показа страхотна игра, но и защото е последната атлетка, която някога ще вдигне титлата в страната.

По време на церемонията по връчване на трофея, турнирният директор Даниел Маас съобщи, че страната прекратява партньорството си с WTA. Поради "недружелюбното отношение" от страна на женската тенис асоциация, 25-годишният турнир ще бъде прекратен, а на негово място се планира организиране на демонстративно събитие, състоящо се по същото време от сезона.

"Повече няма да организираме WTA турнир. Вече не се чувстваме комфортно да работим с женската тенис асоциация. Качеството на надпреварата, както си го представяме, семейният аспект и всичко останало, коренно се промени. Затова взехме решението да напуснем Тура след 25 години сътрудничество. Щастливи сме да затворим тази глава, която вече не ни носи радост.", завърши изявлението си Маас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как тинейджърката Клара Таусон остави следа в историята на Luxembourg Open? Диана Андреева
Теми:  
wta | клара таусон | тенис турнир в люксембург

Коментари





Следвайте ни в Facebook