"Какъв е този въглен; в боклука ли беше"? Унижощителни критики към новия трофей в Мадрид

от в 10:53 на 20.04.2024
Калоян Соколов

 Организаторите в Мадрид определено обичат да си правят експерименти с вида на трофея, който никога не е имал един и същи облик през последните три години. Оказва се, че от надпреварата са подготвили чисто нов дизайн и за нейното предстоящото издание ( 24 април - 5 май), а едва ли ще е пресилено, ако кажем, че нещата се влошават всеки следващ път. Новата "купа" е проектирана от известния склуптор Давид Родригес и ще носи името "Тюхе", което се свързва с богинята на щастието, съдбата и благоденствието в древногръцката митология. Алуминият е материалът използван за изработката на новия трофей, за чиято направа е използвана специала 3D технология за принтиране.

Въпросниият опит за модерно изкуство обаче определено се оказва неуспешен, съдейки по коментарите в социалните медии. Някои фенове попитаха откога са започнали да награждават играчите с въглени, а други отчетоха с чувство за хумор как това е една чудесна мухобойка. Всички пък се обединиха околко мнението, че Родригес вероятно е намерил своето творение в боклука, но връщане назад няма и някой от играчите ще трябва да прибера купата у дома си, а ние вярвам, че би могъл да се прежали да го направи, ако си тръгне като шампион от турнира.

Другата голяма промяна в състезанието е свързана със спонсорите, тъй като от тази година организаторите ще бъдат подпомогани от Саудитски частен инвестиционен фонд, което маркира поредната стъпка на кралството към установяване в света на тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Какъв е този въглен; в боклука ли беше"? Унижощителни критики към новия трофей в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | мадрид | трофей

Коментари





Следвайте ни в Facebook