Каквато майката, такъв и синът: Анеке наруши правилника в мача на Руне срещу Григор

от в 12:39 на 13.04.2024
Калоян Соколов

Поведението на Холгер Руне е широкообсъждана тема в света на тениса през последните дни. Младият датчанин обича да създава хаос на корта, като определено си спечели много повече врагове, отколкото приятели на турнира в Монте Карло, въпреки че показа първокласен и иключително атрактивен тенис. Това се дължи на обстоятелството, че световният номер 7 всячески се опитваше да накъсва ритъма на Григор Димитров и Яник Синер, когато напрежението достигаше до връхната си точка и се стигна дотам, че вчера беше изпратен с освирквания, след като показа неуважение към публиката и главния съдия Дамиен Дюмосоа, когото обвини в тенденциозност при отсъжданията му.

Както добре знаете, то младока е неизменно съпровождан по турнирите от неговата майка, която доскоро изпълняваше функциите и на негови мениджър. Анеке Руне обаче не просто е там, за да подкрепя сина си, а очевидно упражнява много сериозен контрол в тренировъчния му процес. Самият Борис Бекер заяви, че тя е най-важният човек в неговия екип и е бил принунден да се чуват по четири пъти на ден.

Всичко това ни навежда на мисълта, че вероятно Анеке е имала сериозна роля в честите треньорски смени, които предприемаше Холгер през последната година, а освен това нейното поведение в щаба му често е било далеч от образцовото, като неведнъж е прекрачвало границата на добрите обноски и е преминавала в чиста фенщина. Особено популярно нейно изказване е това от края на 2022-ра година, когато Стан Вавринка посъветва сина ѝ да спре да се държи като бебе, а тя отвърна, че "Stan The Man" знае толкова много за бебетата, защото излиза само с малки момичета.

Тези ситуации ни показват, че надали Руне е имал най-доброто домашно възпитание на света, чието поредно доказателство видяхме в мача на датчанина с първата ни ракета, когато Анеке беше забелязана скришно да пуши от електронна цигата, което е абсолютно забранено на корта, но изглежда установените правила и норми не важат за семейство Руне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Каквато майката, такъв и синът: Анеке наруши правилника в мача на Руне срещу Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | анеке руне | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook