Какви са санкциите, ако нарушиш мерките за сигурност в Австралия?

от в 10:25 на 09.01.2021
Диана Андреева

Тенис Австралия работи дълго време в тясно партньора с ATP и WTA, за да могат да изградят план за провеждане на предстоящите надпревари в страната с възможно най-малък риск за разпространение на COVID-19.

Всички играчи ще бъдат подложени на двуседмична карантина - някои в Мелбърн, други в Аделаида, като през това време ще имат право да отсъстват от стаите си най-много за пет часа. Освен това ще бъдат многократно тествани за COVID-19, както и ще имат право да тренират само с определени спаринг партньори, които предварително са обявени в списък. Колкото до самолетите, с които ще пристигат състезателите - те ще бъдат заети на едва 20% от капацитета си, за да може да има достатъчно дистанция по време на полета.

Всички тези мерки са много стриктни, но какво се случва, ако някой тенисист ги наруши? Санкциите в подобна ситуация могат да бъдат доста сурови - паричната глоба би била най-много 20 хиляди долара, но за сметка на това играчът ще отговаря пред криминалните власти в щата. Има вероятност да се стигне и до по-големи проблеми - отнемане на наградния фонд, дисквалификация, удължаване на карантината, арест и дори депортация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какви са санкциите, ако нарушиш мерките за сигурност в Австралия? Диана Андреева
Теми:  
Австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook