Какви са шансовете за ударен завършек на годината за Григор Димитров?

от в 12:28 на 09.10.2019
Калоян Пламенов

Какви са шансовете за ударен завършек на годината за Григор Димитров? До края на календарната година българинът има пред себе си три турнира, а предпоставките за добро представяне по принцип са на лице, тъй като макар да не се представи убедително в Китай българинът направи фурор на US Open.

През следващата седмица нашето момче ще вземе участие на един от любимите си турнири - този в Стокхолм. Надпреварата е най-нискоранкираната в ATP от трите турнира на които той ще участва до края на сезона.

Последното участие на Димитров в шведската столица бе през 2017 година, когато загуби финала от Хуан Мартин Дел Потро. Той има една титла от турнира, която датира от 2013 година, а финалите са общо три на брой. Два от тях е загубил. 

Следва участие във Виена, като турнирът там е от по-високо ниво - ATP 500. 

До момента българинът има само едно участие в австрийската столица и това бе през миналата година, когато загуби още в първия си мач срещу Михаил Кукушкин. Плюсът е, че тук няма напрежение да защитава точки, така че ще бъде психически освободен.

И последният турнир на който той ще участва е "Мастърс" турнира в Париж, който ще се играе в зала "Берси". 

През миналата година българинът достигна до третия кръг, а това е и най-доброто му постижение през всичките му участие в надпреварата. 

В момента българинът изглежда психически освободен, така че сякаш има всички предпоставки да завърши годината по най-добрия начин. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какви са шансовете за ударен завършек на годината за Григор Димитров? Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook