Какво е бъдещето на WTA Тура според Турсунов: Бадоса се очертава като доминант

от в 15:39 на 12.12.2021
Диана Андреева

Бивш номер 20 в света и седем кратен шампион на ATP Димитрий Турсунов е един от любимците на руския тенис. След оттеглянето си през 2012 година, той не напусна корта и започна да работи като треньор, а често пъти прави анализи на случващото се в Тура. След края на поредния сезон в WTA Турсунов сподели мнението си относно бъдещето на дамския спорт, а ето какво точно каза той: 

"Арина Сабаленко притежава голям потенциал. Тя е истински влюбена в тениса, готова е на всичко за него. Това й осигурява сериозно предимство. Според моите наблюдения, Елена Рибакина също е талантлива, способна е да се дистанцира от емоциите. Ига Швьонтек пък има сериозна физическа преднина - мощните й отгиравания не могат да бъдат срванявани с тези на нейните колежки, но тя е толкона нестабилна психически, че трудно би се превърнала в легенда, освен ако не овладее този си проблем. 

Смятам, че Паула Бадоса има реални шансове да се превърне в първа ракета на света. Но Мария Сакари също напредва много уверено. Колкото до Ашли Барти, бъдещето й е доста разклатено. Играта й е повече от перфектна, тя вижда тениса като шах и премисля всеки един ход. Но физически не мисля, че ще може да смогне на своите опонентки, това е сложна задача. 

Радукану, Брейди, Андрееску, Грачева, Анисимова, Костюк - списъкът с талантливите млади надежди е много дълъг. Но в момента те трудно могат да се нарекат стабилни, тепърва предстои да видим бъдещето им и как ще се развият. " - завърши той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е бъдещето на WTA Тура според Турсунов: Бадоса се очертава като доминант Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ашли барти | дмитрий турсунов | елена рибакина | ига швьонтек | мария сакари | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook