Какво е усещането да играеш срещу Федерер - Григор и Агаси споделят

от в 19:02 на 21.08.2018
Георги Христов

Григор Димитров разкри какво е да играеш срещу рекордьора по титли от Големия Шлем Роджър Федерер. Димитров има седем загуби в седем мача срещу 37-годишния швейцарец в кариерата си досега.

"Спомням си първия път, когато играх срещу него. Беше в Базел през 2013 година. Мисля, че се представих много добре. Но никога не бях срещал съперник, който не ти дава никакво време и има толкова ясна представа за играта. Това го прави толкова опасен. Той винаги е една крачка пред теб.

"Със сигурност той е икона, но в същото време всички излизаме при равни условия на корта. Разбира се в трудните моменти той е много, много по-добър. Да, имаме някои сходства в играта и винаги съм обичал сравненията с него, но мисля, че нашите игрови подходи са съвсем различни по много начини. Той е най-великият. Надявам се да продължи да играе...но не твърде дълго", заяви Димитров.

27-годишният българин е в Ню Йорк, където се подготвя за започващото през следващата седмица Откритото първенство на САЩ.

Мнението си за Федерер даде и бившият №1 Андре Агаси, който е загубил осем от 11 мача срещу Маестрото в кариерата си. "Щом ударя топката срещу повечето съперници знаех точно какво да направя, за да получа предимство в точката. Срещу Роджър нямаш подобно предимство независимо как отиграеш. Когато го срещнах в края на кариерата ми на финала на US Open 2005 той превключи на предавка, която не бях срещал. Имах привилегията само да го наблюдавам отблизо. Колкото и добре да се справях, той неутрализираше това. Превърна ме в играч от средно ниво."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е усещането да играеш срещу Федерер - Григор и Агаси споделят Георги Христов
Теми:  
андре агаси | григор димитров | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook