Какво не са печелили Федерер, Надал и Джокович?

от в 21:29 на 01.07.2020
Анисия Стоева


В историята определянето на най-добрия тенисист винаги е била невъзможна загадка за дешифриране, а появата на Голямата тройка никак не улесни намирането на отговора й. Феновете на Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал от години спорят кой е най-добрият в историята сред тях тримата, но в същото време не трябва да се пренебрегва фактът, че и в миналото е имало големи спортисти като Бьорн Борг, Пийт Сампрас, Борис Бекер или Иван Лендъл. Ето кратък анализ на това, което едни от най-големите шампиони не са успели да постигнат:

Матс Виландер:

Матс никога не успя да триумфира на Уимбълдън- надпревара, в която той не надхвърли четвъртфиналите. Матс не е печелил нито златен олимпийски медал, нито финалите на ATP (през 1987 г. губи от Иван Лендл на финала).

федерер

Джими Конърс:

Най-болезнената му тема със сигурност е Ролан Гарос. На парижките клей кортове той достига полуфиналите четири пъти. Конърс така и не успява да триумфира в Купа Дейвис или на Олимпийските игри.

федерер

Джон Макенроу:

Идентични проблеми като тези на Конърс, въпреки че той винаги ще помни Ролан Гарос 1984. На финала Макенроу беше много близо до триумфа, но в крайна сметка бе победен от Иван Лендъл.

федерер

Бьорн Борг:

Тук има отделна категория: Борг със сигурност може да бъде определен като тенис гений, но ранното му пенсиониране е ограничило всичките му амбиции. Той никога не е печелил Откритото първенство на Австралия, където участва само веднъж, и загуби четири финала на US Open. Няма и успех на Олимпиадата.

федерер

Иван Лендъл:

Той губи два финала на Уимбълдън подред срещу Бекер и след това срещу Кеш през 1986 и 1987 г. Тези два мача със сигурност са оставили болно петно в съзнанието му.

федерер

Борис Бекер:

Слабото му място беше клей сезонът: всъщност той не успя да спечели нито един турнир на тази настилка.

федерер

Пийт Сампрас:

Доминатор на тревни кортове и велик тенисист на твърдите настилки! Сампрас винаги се е борил на „Ролан Гарос“, където постигна най-добрия си резултат с полуфинала през 1996 г. срещу Кафелников. Никога обаче не печели олимпийски медал.

федерер

Андре Агаси:

Печели всичко! Той е единствения състезател, който е триумфирал навсякъде, където е участвал! Печели четирите турнира от Шлема, финалите на ATP през 1990 г. и златен медал на Олимпиадата в Атланта през 1996.

федерер

Какви титли липсват на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович?

Пренасяме първата статистика и в съвременния тенис, където можем да видим това, което липсва на Голямата тройка:

Новак Джокович:

Това, което той не е печелил все още, е златен олимпийски медал. Новак е триумфирал навсякъде и само това злато му липсва, поради което с горчивина си спомня нокаута през 2016 г. в Рио срещу Хуан Мартин Дел Потро.

федерер

Рафаел Надал:

Контузиите и краят на годината, когато е на предела на силите си, са повлияли на единствената му липса. Рафа печели всичко освен финалите на ATP- турнир, където губи два пъти на финала съответно през 2010 и 2013 г.

федерер

Роджър Федерер:

Колекцията му е завидна за всеки, тъй като говорим за тенисист с 20 Шлема, като единственото нещо, което липсва в престижната му класация е олимпийският златен медал. Той не надхвърли сребърния през 2012 г. в Лондон, а догодина това ще бъде неговата голяма цел в Токио.

федерер

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво не са печелили Федерер, Надал и Джокович? Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook