Какво очаква България в Световна Група I? Пълен списък с потенциалните ни съперници

от в 15:50 на 07.02.2023
Калоян Соколов

Отборът на България постигна своя личен връх в надпреварата за Купа "Дейвис", след като нашите момчета спечелиха гостуването си на Нова Зеландия през изминалия уикенд и така за пръв път страната ни ще дебютира в Световна Група I на състезанието. Припомняме ви, че това е вторият ешалон на турнира и към него ще се присъединят всички тимове, които не можаха да се класират за финалите, като в това число влизат бившите носители на трофея - Германия и Аржентина.

С оглед на изключително засилената конкуренция, то логично нашите сънародници ще бъдат в урната на непоставените за предстоящия в края на тази седмица жребий, а ето и кои държави биха могли да ни бъдат евентуални съперници на старта, който ще бъде даден с битки на корта между 15 и 17 септември:

Поставени отбори и евентуални опоненти на България: Германия, Казахстан, Белгия, Аржентина, Колумбия, Унгария, Япония, Австрия, Словакия, Норвегия, Румъния и Бразилия.

В историята на турнира нашите тенисисти имат изиграни мачове срещу половината от потенциалните опоненти. Както повелява традицията на редуващи се домакинства за Купа "Дейвис", тимът на България ще бъде гост, ако изтегли за противник Германия, Унгария, Австрия  или Румъния. У нас пък ще се проведат евентуални мачове срещу Белгия или Норвегия.

Нова победа на България би означавала, че отборът ни ще си гарантира място в квалификациите за влизане във финалите на надпреварата догодина, но подобна перспектива е все още много далеч, а ние само можем да се надяваме на нови силни изяви от националната ни селекция.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво очаква България в Световна Група I? Пълен списък с потенциалните ни съперници Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | българия | купа дейвис

Коментари

Следвайте ни в Facebook