Какво прави Ема Радукану наистина специална?

от в 11:08 на 23.09.2021
Георги Евстатиев

Ема Радукану е новото откритие на женския тенис. Само на 18 години тя спечели турнир от Големия шлем и така се превърна в една от най-младите шампионки на такова ниво. С това обаче британката повиши и очакванията към себе си, вече всички знаят коя е и това ще бъде едно ново преживяване за нея. Добрата новина е, че тя изглежда готова за това. В Ню Йорк 18-годишната тенисистка спечели десет мача поред без да загуби нито един сет. Тя показа, че е невероятен атлет, играта ѝ е лишена от почти всякакви грешки. Същевременно Радукану се справи и с другата част от живота на спортиста. Тя премина през серия от изключително тежки интервюта след всеки нейн мач, но го направи повече от успешно.

„Не чувствам абсолютно никакво напрежение. Аз съм само на 18 години и пътят е пред мен. Точно тази нагласа ми помогна да спечеля US Open.“

Разбира се, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Изискванията към Радукану ще бъдат огромни. Всичко, което прави, от резултатите й на корта до личния й живот, ще бъде само новини. Въпреки неизбежното проникване в пространството й, тя изглежда готова за това, което предстои. Със сигурност ще има и трудни моменти - ако не печели големи титли в следващите няколко години, критиките към нея ще са многобройни. Но британката трябва да бъде търпелива, да е в добро здравословно състояние и с малко късмет може да достигне върха и да се задържи там.

Ема Радукано безспорно вече се превръща в пример и модел за подражание на новото поколение. Скот Лойд, изпълнителният директор на LTA (Lawn tennis association), изказа мнението си за талантливата тенисистка. „Тя е толкова учтива, възпитана, има страхотни ценности, което е заслуга на семейството ѝ и приятелите около нея. Не само постижението ѝ е вдъхновяващо, тя е много скромна, което наистина ме впечатли.“

Заради нейния китайски и румънски произход Радукану може да се нарече глобална суперзвезда. След триумфа ѝ на US Open тя вече има повече от 2 милиона последователи в Инстаграм. Финалът срещу Фернандес е бил гледан от повече от 9 милиона във Великобритания, а китайското правителство я поздрави, благодарение на потеклото ѝ. Великобритания може да се гордее с нова звезда, която да следва стъпките на Анди Мъри. Ако Радукану успее да направи половината от това, което е постигнал шотландеца, тогава тя ще бъде световна звезда. Само времето ще покаже, но тя има всички предпоставки, за да извърви този път.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво прави Ема Радукану наистина специална? Георги Евстатиев
Теми:  
us open | wta | ема радукану

Коментари





Следвайте ни в Facebook