Какво предстои в битката за върха между Федерер и Надал

от в 11:21 на 20.02.2018
Тодор Беленски

В следващите дни Роджър Федерер ще реши дали ще участва в започващия на 26 февруари турнир в Дубай, където на този етап водач в схемата се очаква да бъде Григор Димитров.

Швейцарецът отпадна във втория кръг в Дубай миналата година и има да защитава само 45 точки. Надал пък има да защитава 300 точки следващата седмица, след като през 2017 година достигна до финала на турнира в Акапулко.

Федерер може да се опита да натрупа максимален точков аванс пред испанеца преди двата мартенски “Мастърс” турнира (в Индиън Уелс и Маями), тъй като швейцарецът има да защитава цели 2000 точки след титлите си в тези два турнира, докато Надал ще брани 690 точки в същия период.

Федерер ще остане на първото място в световната ранглиста за минимум месец (19 февруари - 18 март). В момента той има 345 точки аванс пред Рафаел Надал.

С титлата си на турнира в Ротердам,  след победата с 6:2, 6:2 над Григор Димитров на финала, Федерер си осигури оставането на върха поне до приключването на състезанието в Индиън Уелс, където има да защитава миналогодишната си титла.


Форум - Дискусия на живо

 

Оцени тази статия:
Какво предстои в битката за върха между Федерер и Надал Тодор Беленски
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook