Какво предстои за Григор Димитров след US Open? Пълна програма за първата ни ракета

от в 17:05 на 03.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров определено изпрати един положителен US Open, имайки предвид неяснотата около неговото физическо състояние преди турнира и изключително трудната част на схемата, в която попадна. Българинът започна участието си неубедително, но постепенно намери своя ритъм и осъществи първия си обрат в кариерата от 0:2 сета, надделявайки на старта над Алекс Молчан.

Впоследствие първата ни ракета изигра изключително силен мач срещу бившия шампион Анди Мъри, като не му отпусна нито един сет и тази сутрин не беше далеч от това да срази още едно голямо име, а именно Александъ Зверев, само че силите напуснаха родния ни представител и той отпадна от турнира, отстъпвайки с 1:3 в отделните части на олимпийския шампион от Токио.

Добрите новини за Григор са, че сега предстои известна пауза от надпревари в календара на ATP и той ще има нужното време да се възстанови за турнирите в Китай, които се завръщат в тениса след 4-годишна пауза. В края на месеца се очаква да видим бившия номер три на състезанията в Чънгду и Пекин, където е съответно бивш 1/2-финалист и финалист, а накрая Гришо ще завърши китайската си авантюра с участие на Мастърса в Шанхай.

Пълна програма на Григор Димитров през следващия месец:

1. ATP 250 надпревара в Чънгду ( 20-26 септември)

2. ATP 500 надпревара в Пекин ( 28 септември - 4 октомври)

3. Мастърс 1000 надпревара в Шанхай ( 4 октомври - 15 октомври)

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Какво предстои за Григор Димитров след US Open? Пълна програма за първата ни ракета Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | бгтенис | григор димитров | програма | чънгду | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook