Какво щяха да работят топ играчите, ако не бяха избрали тениса?

от в 12:42 на 26.01.2021
Калоян Соколов

Всички знаем, че професионалият тенис изисква множество жертви и трудно може да бъде съчетаван с други дейности, което принуждава играчите да вземат решение за бъдещето си още в ранна детска възраст. Какво обаче щеше да стане, ако топ тенисистите не бяха избрали ракетата за свое оръжие на труда? Именно върху този въпрос ще се съсредоточим в този материал.

Новак Джокович

Световният номер 1 често е разказвал как нито един негов член на семейството никога не е хващал ракета. За щастие, в близост до дома на балканеца е имало тенис кортове, което е било единствената причина той да се поинтересува от този спорт, а останалато е една много добре позната и успешна за сърбина история. Неговият баща е бивш професионален скиор, като голяма част от роднините на Джокович са били част от националния отбор на Югославия точно в ските. Самият Джокович е много запален по зимните спортове и неведнъж е заявявал, че би се занимавал със ски, ако не беше избрал тениса.

Роджър Федерер

Маестрото тренира футбол активно през детските си години и е бил едно от най-талантливите момчета в юношеските формации на местния клуб Базел. Федерер е признавал в различни интервюта за липсата от това да споделя победите с някого и винаги е бил убеден в успеха си и на зеления килим. Швейцарецът разказва колко добър лидер е бил на терена и вярва, че е можел да се превърне в един отличен капитан за любимия си до днес отбор.

Гаел Монфис 

Едва ли бихте си затруднили много да познаете, имайки предвид невероятните атлетически заложби на французина. Малкият Гаел печели с лекота всички национални шампионати във възрастовите си групи, а неговият треньор съжалява за решението му и досега, споделяйки че тялото на Монфис е изцяло изградено, за да се занимава със спринтови дистанции и той спокойно е можел да бъде Олимпийски медалист.

Рафаел Надал

Историята на световния номер 2 е подобна с тази на Федерер. Испанецът е отраснал с футбола, тъй като неговият чичо Мигел, дълги години е бил част от отбора на Барселона. Самият Надал винаги е бил страстен футболен привърженик и често е пренебрегвал тениса заради това. Веднъж обаче нещата ексалират, когато Рафа заминава за тенис турнир на Балеарските острови и постоянно е прекарвал време в игра на близкия терен, а не на кортовете. Това в крайна сметка води до контузия за тенисиста, а Тони Надал забранява на племенника си повече да припарва до коженото кълбо.

Каролине Вожняцки

Датчанката се е занимавала активно с плувни спортове в детството си и е показвала завидни качества, но почти никога не се е явявала на състезанията, което е вбесявало нейния треньор. Бащата на Каро също е имал пръст в избора й, защото винаги е купувал сладолед на дъщеря си, когато тя е печелила тенис мачове, което тогава се е оказвало силна мотивация за малкото момиче и тя на драго сърце зарязва плуването, за да може да прекарва повече време с татко си на корта и най-вече в сладкарницата.

Григор Димитров

В скорошно интервю първата ни ракета призна за любовта си към адреналина и бързите коли. Той изказа желанието си да бъде професионален автомобилен състезател за ден, но също така в миналото е засвидетелствал и симпатиите си към бокса, защото просто харесва прякото съревнование между хората, като освен това сподели, че е мечтал да бъде и астронавт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво щяха да работят топ играчите, ако не бяха избрали тениса? Калоян Соколов
Теми:  
истории | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook