Какво трябва да стане в Маями, за да измести Медведев отново Джокович от върха?

от в 11:52 на 23.03.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев постигна немислимото в края на миналия месец, след като изпревари Новак Джокович от челната позиция в световната ранглиста. Сърбинът беше прекарал цели 86 последователни седмици на върха, но не беше допуснат до участие на Аустрелиън Оупън, където имаше да защитава 2000 точки от титлата си през 2021-ра и това почти напълно изравни актива му с този на московчанина, а впоследствие 20-кратният "мейджър" шампион допусна решително поражение от квалификанта Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и трябваше да оваканти своеобразния трон в мъжкия тенис.

Двамата състезатели обаче отново размениха ролите си през миналата седмица, тъй като Медведев допусна ранно поражение от Гаел Монфис в Индиън Уелс и Ноле можеше отново да се завърна на добре познатото си лидерско място. Балканецът обаче продължава да е извън кортовете, защитавайки правото си да не се имунизира против COVID-19 и няма да вземе участие на вече стартиралата надпревара в Маями.

Това дава отлична възможност на руснака отново да оглави подреждането на ATP, само че това минава през силно негово представяне във Флорида. В момента световният номер две изостава с едва 55 точки от прекия си конкурент, само че идния понеделник предстои да му бъдат отнети цели 180 точки от достигането му до четвъртфиналите в Маями през миналия сезон, докато сърбинът ще се раздели с актив от едва 45 пункта.

По този начин Джокович ще се сдобие с виртуална преднина от 190 точки, така че Медведев е длъжен да достигне поне до полуфиналната фаза, за да бъде сигурен в повторната си поява като първа ракета на света.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Какво трябва да стане в Маями, за да измести Медведев отново Джокович от върха? Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | маями | новак джокович | номер едно

Коментари





Следвайте ни в Facebook