Калинина за ужаса на войната: Домът на родителите ми беше унищожен; живееха в бомбен ад

от в 11:33 на 23.05.2023
Калоян Соколов

Анхелина Калинина се превърна в голямата изненада на турнира в Рим. Украинката изигра редица оспорвани мачове, за да достигне до сблъсъка за титлата, като особено запомняща се беше нейната победа над Беатриз Хадад Мая в 1/4-финалната фаза, защото срещата между двете продължи близо 4 часа и се превърна в най-дългата досега през годината. Съвсем естествено, то непоставената тенисистка нямаше сили за финалния двубой срещу Елена Рибакина и със сълзи на очи взе решението да се откаже в началото на втория сет.

Демонстрираният борбен дух от Калинина пък изглежда съвсем естествен с оглед през какво са преминали близките ѝ от началото на руската инвазия в Украйна, а самата тенисистка приема тениса като една мисия, чрез която може да бъде полезна на своята страна:

"Родителите ми живеят в Ирпин, който е сред най-тежко пострадалите градове от войната. Те са тенис треньори и неотдавна имаше огромна експлозия в близост до академията им. Преди година те се преместиха да живеят при мен, защото техният дом беше унищожен по време на поредните бомбардировки. Имаше огромни дупки в стената, а от къщата им не беше останало почти нищо. Сега ни е малко трудно, тъй като аз, съпругът ми, брат ми, родителите ми и техните домашни любимци живеем в един апартамент, в които се очакваше да живеем само двама души на този етап.

Всичко това обаче си струва, за да видя щастието в очите на мама и татко, защото те най-после са далеч от ада на бомбите и изпитват огромна благодарност заради това. Всички знаят какво се случва в Ирпин и Буча. Никой не трябва да свиква с мисълта за ежедневното разрушение на домове.

Не помагам единствено на собственото си семейство, а и на много други мои сънародници. Привилегия е да участвам в големите турнири и се стремя да достигна възможност по-далеч, за да спечеля достатъчно пари, с които да бъда от полза на украинския народ. Планирам със спечелената сума (272 хиляди евро) да осигуря нов дом за своите родители" - споделя световната номер 25.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Калинина за ужаса на войната: Домът на родителите ми беше унищожен; живееха в бомбен ад Калоян Соколов
Теми:  
wta | анхелина калинина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook