Канада достигна до полуфиналите на Купа ,,Дейвис” след успех над Австралия!

от в 02:00 на 22.11.2019
В
Тимът на Канада достигна първи до полуфиналите на финалите на Купа ,,Дейвис”. Това стана, след като северноамериканците Поспишил и Шаповалов надделяха над отбора на Австралия, представян от Джон Милман, Алекс де Минор, Джордан Томпсън и Джон Пиърс.

В първия двубой Вашек Поспишил изненадващо постигна двусетова победа над Джон Милман след 7:6(7) 6:4. Макар че австралиецът започна със скоростен аванс от 3:0 гейма, Поспишил побърза да изравни резултата, като впоследствие началният удар на канадеца заработи на изключително високи обороти, които не дадоха никакъв шанс на Милман дори да си помисли за нов пробив.



В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който отново Милман имаше преимуществото, достигайки до два сетбола, но Поспишил демонстрира железни нерви и отрази възможностите на съперника си, за да може скоро на свой ред да се добере до точка за спечелване на първия сет. Само една бе и нужна на Вашек, за да добави към сметката си тази фундаментална за крайния си успех откриваща част.



Двамата продължиха да бъдат крайно убедителни на сервис и във втория сет, но когато трябваше да сервира за оставането си в срещата при 5:4 в полза на съперника си, Милман се пропука и инкасира решителен пробив, предавайки първия двубой на Канада.

Алекс де Минор обаче достигна до паритет в сблъсъците между двете нации, след като австралиецът надделя в битка на младото поколение срещу Денис Шаповалов след 3:6 6:3 7:5.



Един пробив бе достатъчен на левичаря, за да се добере до сет от крайния успех на държавата си, само че Де Минор крайно се мобилизира и бурно подкрепян от своите съотборници, Алекс стартира втората част с ранен брейк, задържан до края на сета, за да дойде ред на решаваща част.



В нея Шаповалов неколкократно трябваше да спасява сервис геймовете си, като до 5:5 пробиви така и нямаше. Тогава обаче ,,стомната се счупи” и Де Минор спечели така важният гейм на ретур, който впоследствие му осигури и победата в този мач.



Така двойковият мач се оказа решителен за този четвъртфинален сблъсък, като в него Вашек Поспишил и Денис Шаповалов се наложиха над Джордан Томпсън и Джон Пиърс в последователни сетове след рутинното 6:4 6:4.



Канадците видимо бяха по-качествената двойка на корта, като те започнаха срещата с ранен пробив. Подаванията и на двамата северноамериканци вървяха абсолютно безметежно и така след едва 32 минути на корта отборът на Канада отново бе на една част от крайната победа.



Вторият сет обаче започна с устрем на Австралия, които започнаха да доминират разиграванията и поведоха с 3:0. За жалост на австралийските фенове обаче последва нов спад у състезателите на държавата-континент, които до края на срещата се поздравиха с още едва един единствен гейм, което означаваше, че Канада окончателно се класира за полуфиналите на Купа ,,Дейвис” 2019!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Канада достигна до полуфиналите на Купа ,,Дейвис” след успех над Австралия! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook