Мачове на живо
Очаквано начало 05:30ч.
Себастиан Баес
Стефанос Циципас
Очаквано начало 06:30ч.
Григор Димитров
Беноа Пер

Канада достигна до полуфиналите на Купа ,,Дейвис” след успех над Австралия!

от в 02:00 на 22.11.2019
В
Тимът на Канада достигна първи до полуфиналите на финалите на Купа ,,Дейвис”. Това стана, след като северноамериканците Поспишил и Шаповалов надделяха над отбора на Австралия, представян от Джон Милман, Алекс де Минор, Джордан Томпсън и Джон Пиърс.

В първия двубой Вашек Поспишил изненадващо постигна двусетова победа над Джон Милман след 7:6(7) 6:4. Макар че австралиецът започна със скоростен аванс от 3:0 гейма, Поспишил побърза да изравни резултата, като впоследствие началният удар на канадеца заработи на изключително високи обороти, които не дадоха никакъв шанс на Милман дори да си помисли за нов пробив.В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който отново Милман имаше преимуществото, достигайки до два сетбола, но Поспишил демонстрира железни нерви и отрази възможностите на съперника си, за да може скоро на свой ред да се добере до точка за спечелване на първия сет. Само една бе и нужна на Вашек, за да добави към сметката си тази фундаментална за крайния си успех откриваща част.Двамата продължиха да бъдат крайно убедителни на сервис и във втория сет, но когато трябваше да сервира за оставането си в срещата при 5:4 в полза на съперника си, Милман се пропука и инкасира решителен пробив, предавайки първия двубой на Канада.

Алекс де Минор обаче достигна до паритет в сблъсъците между двете нации, след като австралиецът надделя в битка на младото поколение срещу Денис Шаповалов след 3:6 6:3 7:5.Един пробив бе достатъчен на левичаря, за да се добере до сет от крайния успех на държавата си, само че Де Минор крайно се мобилизира и бурно подкрепян от своите съотборници, Алекс стартира втората част с ранен брейк, задържан до края на сета, за да дойде ред на решаваща част.В нея Шаповалов неколкократно трябваше да спасява сервис геймовете си, като до 5:5 пробиви така и нямаше. Тогава обаче ,,стомната се счупи” и Де Минор спечели така важният гейм на ретур, който впоследствие му осигури и победата в този мач.Така двойковият мач се оказа решителен за този четвъртфинален сблъсък, като в него Вашек Поспишил и Денис Шаповалов се наложиха над Джордан Томпсън и Джон Пиърс в последователни сетове след рутинното 6:4 6:4.Канадците видимо бяха по-качествената двойка на корта, като те започнаха срещата с ранен пробив. Подаванията и на двамата северноамериканци вървяха абсолютно безметежно и така след едва 32 минути на корта отборът на Канада отново бе на една част от крайната победа.Вторият сет обаче започна с устрем на Австралия, които започнаха да доминират разиграванията и поведоха с 3:0. За жалост на австралийските фенове обаче последва нов спад у състезателите на държавата-континент, които до края на срещата се поздравиха с още едва един единствен гейм, което означаваше, че Канада окончателно се класира за полуфиналите на Купа ,,Дейвис” 2019!

Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Канада достигна до полуфиналите на Купа ,,Дейвис” след успех над Австралия! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook