Канада ликува след драматичен успех срещу Русия на полуфиналите на Купа „Дейвис”!

от в 18:57 на 23.11.2019
В
Канада се превърна в първата финалистка на Купа „Дейвис“! Макар че руснаците спечелиха първия мач, а впоследствие бяха и само на един сет от класиране на заключителния мач на неофициалното световно първенство по тенис в Мадрид, в крайна сметка отборът на Канада ликуваше след бляскав обрат! На финала северноамерикнците ще очакват победителя от двубоя измежду Испания и Великобритания.

https://twitter.com/HeresYourReplay/status/1198275775616733184?s=20

Денят започна превъзходно за руснаците, след като Андрей Рубльов надви с 6:4 6:4 представящия се превъзходно в Мадрид Вашек Поспишил.



Това стана, след като, типично за играта си, Андрей започна превъзходно и поведе категорично, а до края на двубоя уверената игра на руснака, изпълнена с агресия и прецизност, продължи да диктува темпото на мача и така без спадове той уверено даде аванс на страната си.

Впоследствие обаче Денис Шаповалов, безспорен лидер на Канада, през последните дни, отново се намеси ключово и въпреки добрата игра на Карен Хачанов,  все пак левичарят възстанови паритета в 1/2-финалната среща. Това стана факт след 6:4 4:6 6:4 в крайно вълнуващ двубой, продължил близо два часа.

В първите две части играта беше доста равностойна. В откриващия сет двамата си бяха разменили по един брейк в ранните минути на мача до 4:3, но впоследствие по-спокоен беше представителят на Канада, който скоро заслужено поведе в резултата. Все пак Карен задържа нивото си и през втората част въпреки неприятния край на изминалата и изчаквайки своя момент, за да пробие при 5:4, той съумя да застане на едва един сет разстояние от това да класира ,,Сборная” на финала.



Този сет обаче се оказа твърде далеч за него, защото той натрупа брейк пасив при 4:3, оказал се решаващ, а Денис въпреки младата си възраст отново показа защо има място при големите тенисисти, неутрализирайки изоставане от 0:40, когато трябваше да затвори срещата при 5:4.

Така се стигна до решаващ двойков мач, в който Шаповалов и Поспишил бяха с една идея по-добри от Хачанов и Рубльов. След крайно драматичен мач канадците се наложиха с 6:4 4:6 7:6(5). По този начин северноамериканците се превърнаха и в първия отбор, класирал се за финала на Купа ,,Дейвис”!

Шаповалов и Поспишил започнаха възможно най-добре мача, реализирайки пробив и повеждайки с 3:0, а до края на сета те бяха убедителни на свой начален удар.

Във втотата част обаче руснаците първи пробиха, а макар че скоро представителите на Канада реализираха рибрейк, след нов спечелен гейм на ретур Хачанов и Рубльов в крайн сметка форсираха решителен сет.

В него и двата тима имаха възможности да пробият, но така и не се стигаше до подобно развитие, което доведе до решаващ тайбрек. В него отбора на Русия поведе с 3:0, но последва драматичен обрат на действията и канадците спечелиха шест от следващите седем точки, за да се доберат и до два поредни мачбола.

Първият бе отразен, но при втория топките за сервис се намираха в полето на канадците, които този път бяха безкомпромисни и по този начин Канада ликуваше!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Канада ликува след драматичен успех срещу Русия на полуфиналите на Купа „Дейвис”! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook