Капитан мечта: Бублик помоли свой съотборник да се забърза, за да празнуват Нова година

от в 15:24 на 31.12.2022
Калоян Соколов

United Cup е най-новата смесена отборна надпревара в тениса и за разлика от Купа "Дейвис" или "Фед къп", то тук няма предварително назначени капитани от ръководството на федерациите и всичко трябваше да се решава в последния момент. Така редица тенисисти изпълняват ролята на играещи капитани, сред които са нашия Григор Димитров, Стан Вавринка, Едуар Роже-Васлен, Кирстен Флипкенс Саманта Стоусър и Петрос Циципас. Безспорно пък най-интересен в тази роля за наблюдаване е казахстанеца, който трудно можем да си представим в наставническа роля, имайки предвид множеството му избухвания на корта и чести признания как всъщност приема тениса единствено като професия и се наслаждава повече на другите неща в живота.

През миналата година обаче Бублик стана баща и заяви в интервю, че вече води доста по-улегнал начин на живот и заляга сериозно над тренировките, но старите навици се променят трудно, съдейки по чутото днес от втората ракета на Казахстан, а именно Тимофей Скатов:

21-годишният играч постигна успех в битката на вторите ракети, надделявайки над Даниел Михалски и така изравни резултата между неговата родина и Полша. Впоследтвие пък младокът призна, че неговият капитан не е бил доволен от него, а причините са повече от любопитни:

"Всъщност капитан Бублик не беше особено щастлив от представянето ми, въпреки че спечелих. През цялото време ми повтаряше как играя твърде бавно и иска да приключвам възможно по-скоро с този мач, защото днес е Нова година и трябва да имаме повече време за празнуване. Все пак се опитах да повиша възможно най-много темпото на мача и затова посочих към часовника си, когато спечелих последната точка" - призна Скатов през смях.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Капитан мечта: Бублик помоли свой съотборник да се забърза, за да празнуват Нова година Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | александър бублик | интервюта | казахстан | любопитно | тимофей скатов

Коментари





Следвайте ни в Facebook