Капитанът на Нидерландия за Купа "Дейвис": Загубихме, когато Синер кацна в Малага

от в 15:17 на 24.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер вероятно е играчът с най-съществен прогрес в играта си през последните месеци и може да се похвали с 18 победи в изминалите си 20 срещи. Неслучайно самият Новак Джокович сподели, че ще бъде изненада, ако Синер не оглави класацията на ATP в близко бъдеще, а 22-годишният тенисист продължи да впечатлява с изявите си и през вчерашния ден на корта.

Световният номер четири нямаше почти никакво време за възстановяване след рейда си до двубоя за трофея на ATP финалите, но това не го да донесе обрата на Италия срещу Нидерландия в 1/4-финалите на Купа "Дейвис", като записа по една победа на сингъл и двойки.

Играта на Синер пък изглежда е впечатлила много сериозно капитана на "лалетата" Пол Хаархуис, който призна как не е било възможно неговите момчета да спрат тенисист от подобна класа:

"Къде се объркаха днес нещата ли? Всъщност те се объркаха още с кацането на Синер в Малага. Изглежда тогава сме загубили мача. Той игра на невероятно ниво. Знаехме, че ще ни бъде много трудно да го спрем на сингъл, но той съумя да играе също толкова силно и на двойки. В момента той прелива от самочувствие и се намира в невероятна форма. Бих казал, че днес всички станахме свидетели на "шоуто на Яник Синер" - призна бившият водач в ранглистата по двойки.

Източник: Davis Cup

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Капитанът на Нидерландия за Купа "Дейвис": Загубихме, когато Синер кацна в Малага Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | италия | купа дейвис | нидерландия | пол хаархуис | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook