Каратанчева е на полуфиналите в САЩ; Четири българки продължават напред на двойки

от в 10:19 на 13.04.2019
В

Каратанчева продължава с категоричните победи и е на крачка от финала в Алабама


След победата си на Мари Осака днес Сесил Каратанчева се класира за полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Пелъм (Алабама) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българката, която е номер 4 в схемата, победи полякинята Катаржина Кава с 6:3, 6:1 за 75 минути.

С тази си победа Каратанчева заработи 18 точки за световната ранглиста, а за място на финала тя ще играе срещу втората поставена в схемата американка Карълайн Долхайд.

Терзийска срещу Шиникова на четвъртфинал на двойки в Истанбул


Българките Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова ще играят една срещу друга на четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 60 хиляди долара.

Терзийска и рускинята Анастасия Гасанова победиха с 6:1, 7:6 (3) Фатма Набхани от Оман и Чемре Анил от Турция. На четвъртфиналите те ще играят срещу поставените под №2 Шиникова и Ралука Сербан от Кипър.

Шиникова отпадна във втория кръг на сингъл. Изабелла отстъпи с 4:6, 6:3, 2:6 за час и 37 минути пред словачката Яна Чепелова в мач, който бе втори за нея през деня. В сутрешната програма българката победи в два сета белорускинята Илона Кремен.

Топалова и Найденова са полуфиналистки на двойки в Португалия


Гергана Топалова и Александрина Найденова се класираха за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Обидош (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Топалова и Даниела Висмане (Латвия) победиха с 6:4, 7:5 водачките в схемата Сара Бет Грей и Кейти Дън (Великобритания). Александрина Найденова и Анастасия Шошина (Украйна) се наложиха с 6:4, 6:3 над Далма Галфи (Унгария) и Перес-Гарсия от Испания.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каратанчева е на полуфиналите в САЩ; Четири българки продължават напред на двойки В

Коментари





Следвайте ни в Facebook