Каратанчева победи финалистка от РГ в карето, но България отстъпи на Норвегия за Billie Jean Cup

от в 18:29 на 13.04.2023
Мирела Николова

Женският национален отбор на България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

В първата среща Лия Каратанчева направи обрат и се наложи с 3:6 6:4 6:4 над миналогодишната финалисъка на Ролан Гарос при смесените двойки - Улрике Ейкери. Това е трета победа от три мача на сингъл за Каратанчева. След това Гергана Топалова загуби с 0:6 2:6 от Малене Хелгьо, а в решаващата среща на двойки Каратанчева и Топалова отстъпиха драматично с 6:2, 1:6, 4:6 на Ейкери и Хелгьо.

За момента България дели с Норвегия третото място във временното класирането с по 2 победи и 2 загуби. Преди този мач нашите момичета се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Лидер в подреждането е Сърбия с четири победи и нито една загуба, а Швеция е на второ място с три победи и едно поражение. На пето място е Дания с една победа и 3 загуби, а Хърватия е на последната позиция с четири поражения.

Утре нашите момичета ще играят срещу Дания. При победа България има шанс да спечели второто място и да играе плейоф за класиране на финалите. При загуба пък има опасност да паднем до петата позиция и да играем бараж за оставане срещу Египет.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт - Милен Илиев.

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каратанчева победи финалистка от РГ в карето, но България отстъпи на Норвегия за Billie Jean Cup Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | били джийн кинг къп | гергана топалова | лия каратанчева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook