Карацев и Чилич оформиха финала в Москва

от в 22:28 на 23.10.2021
Тея Кръстева

Феноменът на сезон 2021-а Аслан Карацев се класира за третия си финал през годината, побеждавайки със 7:6(7) 6:1 сънародника си Карен Хачанов на домашния турнир Купа Кремъл. Световният номер 22 отрази цели 4 сет бола в тайбрека на първата част, наваксвайки пасив от 3:6 точки.

Двамата тенисисти навлязоха колебливо в срещата, разменяйки си по един пробив в началото. Оттам насетне обаче двамата руснаци бяха повече от убедителни зад сервис линията, не допускайки никакви спадове в играта си. Това логично даде своето отражение върху резултата и изходът от сета трябваше да се реши в тайбрек. В заключителния гейм Хачанов набра страхотна скорост, откъсвайки се в резултата с 3:6, само че Карацев запази хладнокръвие и изравни за 6:6. След почивката Карен се добра до нова възможност за спечелване на частта - 6:7, но полуфиналистът от Аустралиън Оупън и тогава не преклони глава, влизайки в серия от 3 поредни точки - 9:7, с които открадна откриващата част. Световният номер 31 не успя да преглътне разочарованието от пропуснатия шанс, инкасирайки 2 поредни пробива - 5:1. Въпреки че третата ракета на Русия отрази мач пойнт и дори се добра до възможност за връщането на един брейк, нервите му не издържаха и след час и 40 минути Аслан Карацев бе отстранил сънародника си Карен Хачанов от домашната надпревара.

Финалния сблъсък в Москва оформи бившият шампион от Шлема Марин Чилич и понастоящем световен номер 41, след като надигра с 6:3 6:4 стартиралия от квалификациите литовец Ричардас Беранкис, нанизвайки внушителните 10 аса в хода на двубоя. По този начин хърватинът се класира за втория си ATP финал през годината, където ще се изправи за втори път в своята кариера срещу Аслан Карацев.

Още в първия си сервис гейм на Чилич му се наложи да отразява 2 брейк бола, само че непосредствено след това на свой ред хърватинът се добра до пробив - 2:0. Шампионът от US Open 2014 съхрани предимството си до края на частта, оформяйки крайното 6:3. Вторият сет предложи далеч повече драма, тъй като световният номер 108 открадна подаването на своя съперник, повеждайки с 0:2. Чилич обаче бързо се оттърси, възстановявайки мигновено паритета - 2:2. Хърватинът реализира нов брейк към края на сета за 5:4 и въпреки че, сервирайки за спечелване на сблъсъка, на Марин Чилич му се наложи да спасява два поредни брейк пойнта, бившият световен номер 3 се справи и с тази си нелека задача и след час и 33 минути сложи край на мача в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев и Чилич оформиха финала в Москва Тея Кръстева
Теми:  
atp | аслан карацев | марин чилич | москва

Коментари





Следвайте ни в Facebook