Карацев подчини деветия поставен Шаповалов и е 1/8-финалист в Индиън Уелс

от в 05:30 на 12.10.2021
Диана Андреева

Денис Шаповалов инкасира изненадващо поражение в третия кръг на турнира от категория ATP 1000 в Индиън Уелс и напусна надпреварата след двусетова загуба от "чудото на сезона" Аслан Карацев. Макар че руснакът не бе никак убедителен от сервис линията в хода на целия мач, безпогрешната му игра от дъното на терена бе причината Шаповалов да е елиминиран след 7:5 6:2. По този начин Карацев се изстреля към осминафиналите в калифорнийския град, където го очаква шампионът от Мастърса в Маями Хуберт Хуркач или местния любимец Франсис Тиафо. 

Откриващата част бе изцяло доминирана от сервиращите. Никой от двамата тенисисти не съумяваше да се откъсне напред в резултата до 5:5, когато Карацев впечатли с игра на ретур и реализира пробив. Руснакът не се поколеба - той спечели и последвалия гейм, за да открие сметката си в общия резултат. 

Плоблемите за световният номер 13 продължиха и след почивката. Той инкасира пробив за 2:1, породен от серия непредизвикани грешки. В последвалите минути Денис стабилизира представянето си, ала усилията му така и не се увенчаха с желания успех. Карацев продължи да бъде изключително колеблива от сервис линията, като във втората част той имаше едва 24% успеваемост на първи сервис, но това по никакъв начин не повлия на крайния резултат. Полуфиналистът на Australian Open дублира преднината си, откъсвайки се напред с 5:2, а вече връщане назад за Шаповалов нямаше и той отстъпи сета, а с това и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев подчини деветия поставен Шаповалов и е 1/8-финалист в Индиън Уелс Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | денис шаповалов | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook