Карацев с критики към Медведев: Не можеш да казваш на феновете кого да подкрепят

от в 18:57 на 05.02.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев претърпя загуба от Рафаел Надал на финала в Мелбърн и беше изключително разочарован от поведението на публиката. Руснакът влезе в пряка конфронтация с феновете, наричайки ги "идиоти" и ги аплодираше саркастично, когато привържениците вдигаха шум между изпълнението на неговите сервиси. Московчанинът стигна още по-далеч в последвалата си пресконференция и сподели как според него има тендециозно негативно отношение към руските атлети и той вече винаги ще предпочете да играе на състезание в родината си, като е готов да пропусне дори турнир от Големия шлем, за да го стори.

Аслан Карацев обаче по никакъв начин не подкрепи изказванията на сънародника си и разкритикува сериозно поведението му в конкретната ситуация, а ето точните думи на шампиона от Сидни:

"Съвсем нормално е подкрепата да бъде насочена почти изцяло към Надал. Той е легенда в нашия спорт и направи завръщане след дълго отсъствие, което предполага хората да бъдат на негова страна. Съвсем същото щеще да се случи, ако Роджър Федерер беше от другата страна на мрежата и си длъжен да приемеш тези обстоятелства. Знам колко неприятно може да бъде негативното отношение на тълпата в дадени моменти, само че Даниил не беше прав и трябва да остави това зад себе си.  Аз също съм бил в подобна ситуация, но няма как да кажеш на публиката да те подкрепя насила, защото просто не е редно" - завърши световният номер 15.

Източник: Firstsportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев с критики към Медведев: Не можеш да казваш на феновете кого да подкрепят Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook