Карацев сломи Еванс в титаничен тричасов трилър и е на финала в Сидни!

от в 15:11 на 14.01.2022
Владислав Риждов

Аслан Карацев започна по чудесен начин 2022-а година. Руснакът, за когото това е първи турнир през сезона, надделя в тричасов трилър над непобедения до момента Даниел Еванс с 6:3 (13)6:7 6:3 и ще се изправи срещу Анди Мъри в спор за трофея.

Още от началото на двубоя Карацев стоеше по-уверено на корта от двамата състезатели. Топ поставеният бързо се озова напред в резултата с брейк аванс, след като пречупи иначе солидния до момента в турнира британец, за да поведе с 3:1. Безупречната игра на руснака при посрещане продължи и скоро след това той увеличи преднината си до 5:1, което го постави в ситуация да сервира за откриващата част. Последва обаче спад в представянето на 20-я в света и Еванс успя да редуцира част от пасива си. До изненада обаче не се стигна и при втория си опит Карацев затвори сета, правейки важна крачка към финала.

През втората част Еванс поизравни силите на корта и успяваше да поставя под напрежение Карацев, поддържайки водачеството си в геймовете, но руснакът отговаряше подобаващо с бързи сервис геймове. Втората ракета на Великобритания запази търпение и в края си извоюва два шанса за пробив, които щяха да улеснят задачата му до края, но паритетът бе запазен и така се стигна до тайбрек. Той сам по себе си беше повече от интригуващ. До 5:5 двамата си бяха разменили по два минибрейка, преди Карацев пръв да си осигури точка за мача. Еванс обаче я спаси, последва нова възможност за руския състезател, която също не бе оползотворена. Първият в схемата се добра и до трети мачбол, но и той бързо остана в историята - 8:8. Впоследствие Еванс пропусна пет шанса за изравняване на сетовете, но в крайна сметка по-настоятелната игра на световния №26 даде резултат и той сложи края на частта след 15:13 точки.

В решителния сет отново Карацев наложи доминацията си и с агресивна игра отвори дистанция от 3:0 в геймовете. Еванс, от своя страна, бързо се отърси от разочароващите първи минути за себе си и се върна в битката за победата, изравнявайки резултата. Вдъхновеният британец можеше да направи и пълен обрат, но не материализира шанса си за брейк. Този момент бе от ключово значение за развоя, като веднага след това Карацев открадна съперниковото подаване и на собствен начален удар сложи края на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев сломи Еванс в титаничен тричасов трилър и е на финала в Сидни! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp sydney | аслан карацев | даниел еванс | обзор | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook