Карацев стартира победоносно в Рим, Чилич записа 18 аса и обърна Бублик

от в 21:25 на 10.05.2021
Петър Томов

Световният №27 Аслан Карацев започна с двусетов успех участието си на Мастърс турнира в Рим. 27-годишният руснак се наложи с 7:6(2) 6:4 над Миомир Кецманович в доста равностойна среща, за да си осигури сблъсък с третия поставен и негов близък приятел Даниил Медведев в следващия кръг от надпреварата.

Въпреки хаотичното начало на двубоя и разменените пробиви в първите му два гейма, сервиращите диктуваха събитията на клея в италианската столица и първият сет беше решен в тайбрек. В него Карацев беше безкомпромисен, реализирайки два минипробива след които достигна до 4 сетбола, и успя да затвори частта още с първата възможност на свой сервис. 

Руснакът прехвърли добрата си игра и във втория сет, успявайки да реализира брейк още в откриващия гейм. Кецманович имаше възможност за моментален рибрейк в последвалия гейм, но желязната защита на Карацев не поддаде и след серия безпроблемни сервис геймове той сложи точка на спора след час и 44 минути игра.

В друга среща от откриващия кръг на Мастърса в Рим, носителят на 1 титла от Големия Шлем Марин Чилич реализира впечатляващ обрат над Александър Бублик и очаква петия поставен Стефанос Циципас във втори кръг, налагайки се с 4:6 6:2 6:3 за час и 45 минути игра над първата ракета на Казахстан.

Хърватинът обстрелваше с огромно количество директни точки от сервис опонента си, докато Бублик от своя страна се възползва от двата си брейкбола в откриващата част, за да я прибави към актива си. Последва срив в началния удар на казаха, който записа повече двойни грешки от асове през втората част, допускайки да бъде пробит два пъти, след което в крайна сметка срещата отиде в решителен трети сет. В него, шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 записа феноменалните 10 аса, повечето от които в ключови моменти, и след успешно реализиран брейк в четвъртия гейм не допусна никакви изненади, за да сложи точка на спора подобаващо - с ас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев стартира победоносно в Рим, Чилич записа 18 аса и обърна Бублик Петър Томов
Теми:  
александър бублик | аслан карацев | марин чилич | мастърс | миомир кецманович | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook