Кареньо Буста и Рамос-Виньолас започнаха с победи участието си в Марбея

от в 21:46 на 07.04.2021
Владислав Риждов

Световният номер 15 Пабло Кареньо Буста стартира с успех в първия си мач на клей за годината. Испанецът надигра сънародника си Марио Виея Мартинес с 7:6(2) 6:3 и продължава напред в надпреварата. 

Първият сет премина равностойно, като Мартинес достигна до единствените по-сериозни шансове за пробив още в началните геймове на срещата, но до такъв не се стигна. Двамата испанци печелеха сравнително безпроблемно подаванията си и се стигна до тайбрек, в който топ поставеният наложи темпото си и даде само две точки на съперника си, преди да поведе в резултата.

Разликата във втората част дойде след реализиран брейк от страна на Буста, който той направи в началото на сета. До края испанеца трябваше да премине през няколко трудни сервис гейма, но съумя да задържи преднината си и закономерно се поздрави с крайната победа.<

>

Друг испански тенисист също се класира за втория кръг на турнира. Алберт Рамос-Виньолас трябваше да премина през трисетова битка срещу Рикардас Беранкис - 6:3 4:6 6:3, за да гарантира продължаването си напред.

Двамата състезатели успяваха да взимат категорично подаванията си в началото на двубоя и нито един от тях не достигна до възможност да пробие другия. Все пак левичарят успя да измъкне частта за себе си, след като реализира два брейка в самия край на сета, които му донесоха успеха.

В началото на втория сет Беранкис обърна сервис гейм на Виньолас в своя полза, като това се оказа достатъчно за литовеца да изравни отделните части. Беранкис дори имаше шансове да направи преднината си по-голяма, но не успя да ги оползотвори.

В решаващата част и двамата имаха затруднения при собствено подаване и изглеждаше, че един единствен пробив може да наклони везните към този, който го направи. Това се оказа представителят на домакините Рамос-Виньолас, който открадна сервиса на Беранкис в последния възможен момент и се поздрави с победата след малко над два часа игра.<

>

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кареньо Буста и Рамос-Виньолас започнаха с победи участието си в Марбея Владислав Риждов
Теми:  
атп марбея

Коментари





Следвайте ни в Facebook