Кареньо Буста напусна US Open след драматичен мач с квалификант

от в 01:18 на 01.09.2021
Георги Евстатиев

Максим Креси поднесе поредната сериозна изненада, като в среща от първия кръг надделя над Пабло Кареньо Буста  с 5:7 4:6 6:1 6:4 6:7. Това може да се счита за връх в кариерата на Креси. Американецът няма някакви сериозни успехи при мъжете, но със сигурност може да бъде доволен от представянето си в Ню Йорк до момента, след като постигна три победи в квалификациите, а сега се класира за втория кръг от основната схема на надпреварата.

В първия сет и двамата взимаха сравнително лесно своите подавания. Едва при 5:5 Кареньо Буста успя да пробие съперника и след това нямаше проблеми да затвори първата част. Американецът не се възползва от няколкото възможности, които се откриха пред него, и може само да съжалява, че не постигна нещо повече в сета.

Във втората част нещата се движеха гейм за гейм до 2:2, когато испанецът, с помощта на невероятна игра от основната линия, съумя да вземе подаването на Креси. Това се оказа достатъчно за Буста, който беше убедителен в собствените си сервис геймове, и не позволи да бъде застигнат.

От третия сет започна спада в представянето на испанеца. Максим Креси започна да играе по-освободено, осъзнавайки, че няма какво да губи, и набързо поведе с 3:0. Тогава световният №12 спечели почетен гейм преди да бъде пробит за втори път и окончателно да предаде частта в актива на своя опонент. В четвъртия сет отново един пробив реши разликата между играчите. В седмия гейм американецът се оказа по-съобразителен от далеч по-опитния си противник, спечели важните точки, а с това вкара мача в пети решителен сет.

В началото на частта тенисистите демонстрираха високо ниво на начален удар и никой не можеше да се откъсне в резултата. Така логичното се случи и тайбрек трябваше да реши изхода от мача. В него Буста имаше два мачбола, но Креси не се отказа и даде само още една точка на съперника, за да триумфира в най-знаменития мач в кариерата си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кареньо Буста напусна US Open след драматичен мач с квалификант Георги Евстатиев
Теми:  
пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook