Кареньо Буста: Няма нищо скандално в предложенията на Джокович

от в 10:43 на 28.01.2021
Диана Андреева

Новак Джокович, който днес за последен ден е под карантина в Аделаида, се опита да помогне на играчите в Мелбърн, поставени под пълна изолация. Действието на сърбина бе коментирано от много тенисисти и политици, но малка част от хората одобриха идеята му. 

Пабло-Кареньо Буста коментира пред Eurosport, че няма "нищо скандално" в предложението на сърбина и смята, че е постъпил много правилно. Ето какво сподели той:

"Джокович се опита да помогне на останалите играчи, които нямат гласа и влиянието, с които той разполага. Той събираше информация от състезателите и изпрати писмото с няколко предложения. Новак се стреми останалите тенисисти да имат същите възможности да се подготвят за турнира, нещо напълно разбираемо, не го виждам като нищо скандално. Може би това съобщение е трябвало да дойде от ATP, които се очаква да се вслушват в нашите оплаквания и да ни помагат в подобни ситуации.

Последвалите критики идват главно от Австралия и нейното правителство, много граждани са разстроени, защото все още не са успели да дойдат да видят семействата си поради ограничителните мерки, но този проблем не е наш. Ние идваме тук, за да работим, защото Тенис Австралия много настояваше да направим този турнир, така че минимумът е да изискваме мизерни условия, за да си вършим добре работата.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кареньо Буста: Няма нищо скандално в предложенията на Джокович Диана Андреева
Теми:  
Австралия | новак джокович | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook