Кареньо Буста победи Шаповалов в изключителна петсетова битка

от в 08:09 на 09.09.2020
Димитър Беловски

Испанецът Пабло Карененьо Буста успя да надделее над канадеца Денис Шаповалов и го победи в петсетов трилър, продължил малко над 4 часа!

Кареньо Буста се наложи след 3:6, 7:6(5), 7:6(4), 0:6, 6:3 и по този начин се класира за полуфиналите на турнира.

В първия сет испанецът пръв започна с пробив за 1:0, но Шаповалов съумя веднага да изравни. Малко след това канадският тенисист проби за 3:5, а Кареньо Буста нямаше повече възможности и сета отиде в сметката на Шаповалов.

Във втория сет станахме свидетели на цели 4 поредни пробива. Кареньо Буста отново проби пръв за 2:0, но Шаповалов намали до 2:1. Испанецът отново реализира брейк за 3:1, който канадеца отново върна. Малко след това сетът тръгна гейм за гейм и закономерно влезе в тайбрек, в който испанеца постигна един-единствен минибрейк и спечели сета, с което изравни частите.

В третия сет отново поставения под №20 испанец проби за 3:2, но Шаповалов отново се измъкна и реализира брейк за 4:4. Отново трябваше да се изиграе тайбрек и отново испанския тенисист беше по-добър – 7:4 точки в негова полза.

В сет №4 Шаповалов, който е поставен под №12, не остави никакви шансове на съперника си и спечели сета с 0:6.

В петия сет един пробив реши победителя. Кареньо Буста проби за 4:2, а Шаповалов не успя да го настигне и така с гейм на нула поставения под №20 си гарантира участие на полуфиналите на турнира.

Там го очаква Александър Зверев, който надделя над Борна Чорич след 1:6, 7:6(5), 7:6(1), 6:3.

Припомняме, че Пабло Кареньо Буста в миналия кръг игра срещу Новак Джокович, но от US Open дисквалифицираха сърбина от турнира, тъй като удари жена, подаваща топките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Кареньо Буста победи Шаповалов в изключителна петсетова битка Димитър Беловски
Теми:  
александър зверев | борна чорич | денис шаповалов | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook