"Карлос е вдъхновение": Надал поздрави Алкарас и испанските национали по футбол от корта в Бощад

от в 17:18 на 15.07.2024
Елеонора Александрова

Вчера Карлос Алкарас защити успешно титлата си на Уимбълдън,  чрез което се поздрави с четвъртата си победа на финал на "мейджър" турнир, а изглежда голяма част от целия тенис свят ликува с него.

Особено щастлив от тези новини бе легендарният сънародник на Карлитос, Рафаел Надал. Матадора, който също има две титли на "Свещената трева", бе сред първите, който поздравиха световния номер 3 с думите: "Поздравления, Карлос! Какъв страхотен момент, още един (трофей)! Прегръдки!".

22-кратният шампион от Шлема днес не пропусна да спомене успеха на 17 години по-младия от него сънародник и на корта в Бощад. Манакорецът и Каспър Риид спечелиха откриващия си мач на двойки на ATP 250 клей надпреварата, като Рафа изглежда се е вдъхновил от събитията, случили се около испанския спорт през вчерашния ден и се обърна към медиите и публиката със следните думи:

„Мисля, че испанският отбор игра невероятно от първия ден на Европейското първенство по футбол до последния и затова заслужедно станаха шампиони. Цялата държава е много горда. Вчера беше страхотен ден и заради Карлос, който спечели Уимбълдън. Невероятен ден за испанския спорт. Спортът генерира мотивация и страст за хората. Това без съмнение е добре за страната Карлос и футболистите са вдъхновение. Дано скоро видим и Норвегия да участва на някой голям турнир - пошегува се Надал със своя партньор."

Матадора далеч не бе единственият, който поздрави новия стар шампион на Уимбълдън за титлата. След поздравилите младия талант са и Ига Швьонтек, Били Джийн Кинг, Ник Кирьос, Кевин Андерсън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Карлос е вдъхновение": Надал поздрави Алкарас и испанските национали по футбол от корта в Бощад Елеонора Александрова
Теми:  
били джийн кинг | ига швьонтек | карлос алкарас | Ник Кирьос | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook