"Карлос е животно": Надал и Алкарас дадоха съвместно интервю след мач без губещи (видео)

от в 09:53 на 18.10.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал и Карлос Алкарас изиграха двубой, в който губещи нямаше. Алкарас може да спечели 1/2-финалния мач между двамата в Рияд, но Матадора можеше да усети любовта на препълнената зала, която скандираше неговото име през цялото време. Впоследствие двамата сънародници споделиха прекрасен момент, след като дадоха съвместно интервю на корта, което беше съпътствано с добро настроение и сцени, които биха стоплили сърцето на всеки един истински тенис фен.

Момчета, наслаждавахте ли се на мача? Карлос имаш ли нещо против да започна със загубилия?

Алкарас: Недей да говориш така за него, моля те!

Надал: Предпочитам да ме наричат загубил, отколкото стар.

Поздравления за всичко, което си направил през своята кариера, Рафа, както и за усилията ти на корта тази вечер! Мислиш ли, че Карлос ще стане добър играч някой ден?

- Да, мисля, че би могъл (смее се). Благодаря ви много! Беше удоволствие за мен да играя този мач, но Карлос беше прекалено добър. Той играе невероятно през последните години и не спира да се подобрява. Самият аз се опитах, имайки предвид, че не съм се състезавал от няколко месеца насам. Мисля, че беше добро представяне, но далеч от това да бъде достатъчно да се противопставя на животно като него. Цялостно обаче беше позитивен мач за мен и съм щастлив.

Навсякъде по света хората те подкрепят, както в момента и затова има причина, защото ти ни носиш такава голяма наслада с усилията, които винаги си полагал на корта. Благодарим ти за всичко това и ти забраняваме да се отказваш. Ще играеш поне още 2 години!

- Чувствам се наистина прекрасно. Усещам подкрепа и любов навсякъде по света и знам, че няма как да се отблагодаря подобаващо на всеки един човек, който ме е подкрепял през всички тези години. Феновете са се държали за мен и са ми давали небоходимата енергия, както в лошите, така и в най-хубавите ми моменти на корта. Чувствам се много щастлив от това колко успешна и дълга кариера имах, а всичката тази любов означава толкова много за мен. Опитвам се да бъда любезен с всички фенове през цялото това време и съм наистина доволен от обратната връзка. Благодаря ви!

Рафа, сигурно е хубаво малкият Рафа да бъда тук заедно със твоята съпруга и цялото ти семейство. Той мисли, че си невероятен, независимо дали печелиш или губиш! През цялото време подксачаше нагоре-надолу!

- Не мисля, че съм страхотен, защото загубите са повече от победите, откакто той се появи на този свят. Същевременно неговото присъствие ми помогна много в тежките ми моменти през последните 2 години и е чудесно да го видя толкова енергичен, въпреки че вече стана доста късно за него.

Нека сега да вкараме Карлос в този разговор. Страхотно представяне тази вечер и като цяло за теб през годината! Не пожали стареца, а?

- Не, трябваше да играя на най-високото си ниво, за да спечеля, повярвайте ми! Ясно е, че Рафа отсъстваше дълго от корта, а в нашия спорт тялото трябва да е загряло с достатъчно мачове, за да се чувстваш добре на корта. Мачът далеч не беше лесен и това ще остане един чудесен спомен за мен.

Рафа, помниш ли кога за пръв път видя Карлос да играе и помисли ли си, че е специален играч?

- Хората от много време ми казваха, че има едно специално момче и му предстои скоро да пробие в Тура, но за пръв път го видях как играе, когато тренирахме заедно в Мелбърн през 2021-ва година и веднага забелязах неща, които липсват у другите.

Утре имаш почивен ден, но в събота ще играеш за 61-ви път с Новак Джокович. Ще почиваш или ще тренираш утре?

- Наистина ще бъде вълнуващо. Все още не сме решили с отбора, но вероятно ще потренирам малко. Давам всичко от себе си, за да се подобрявам всеки един ден и да бъда в оптимална форма за финалния ми турнир, в които заедно с Карлос ще защитаваме цветовете на нашата страна.

Имаш ли някакви съвети към Карлос, който все още е само на 21?

- Мисля, че той не се нуждае особено от моите съвети, имайки предвид как се справя, нали така? Карлос има страхотен отбор и семейство до себе си, така че смятам, че тепърва той ще върви в правилната посока и е видимо колко много се е развил във всички възможни аспекти. Готов съм да му помогна винаги, когато реши да ме потърси.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Карлос е животно": Надал и Алкарас дадоха съвместно интервю след мач без губещи (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | интервюта | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал | рияд | саудитска арабия

Коментари





Следвайте ни в Facebook