Карлос Моя: Условията фаворизират Джокович спрямо другите играчи

от в 14:51 на 09.10.2020
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на Ролан Гарос определено е по-необичайно, което със сигурност отразява своята роля върху дадени играчи. Рафаел Надал е един от тенисистите, които изказаха най-много оплаквания поради твърде студеното време и смяната на топките с по-тежки такива, а самият Рафа дори призна, че никога не се е чувствал толкова неудобно на любимия си турнир и цялата ситуация с провеждането на надпреварата може да доведе до риск за здравето на състезателите.

Новак Джокович пък подходи далеч по-философски, заявавайки, че условията са еднакви за всички и участниците трябва да се съобразят с това. С напредването си в схемата Ноле сподели, че се чувства изключително комфортно на кортовете в Париж към момента и играта му се напасва отлично с новосъздалата се обстановка.

Карлос Моя от своя страна сглоби една теза, която всеки от нас би могъл, прочитайки изказванията на световния номер 1 и 2. Треньорът на Рафаел Надал открито изказа мнение как сърбинът притежава по-добри изходни позиции и условията силно го фаворизират. Бившият водач в световната ранглиста обаче не гледа много напред, защото възпитаникът му първо трябва да премине през полуфиналите, а чак това да мисли за евентуален двубой с Джокович, когато действително ще се разбере какво е съотношението на силите на този странен Ролан Гарос между две от живите легенди на спорта.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Карлос Моя: Условията фаворизират Джокович спрямо другите играчи Калоян Соколов
Теми:  
карлос моя | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook