Карлос Моя за бъдещите предизвикателства пред Надал: Той вече не е на 20 години

от в 20:49 на 27.06.2020
Петър Колев


Един треньор трябва да се подобрява толкова, колкото играчът, когото тренира, се променя с времето. Във всяка различна фаза на своята кариера всеки играч се нуждае от различен вид наставничество. За този конкретен период от кариерата си, когато няма как да стане по-млад, Рафаел Надал се нуждае от треньор точно като Карлос Моя.

Моя

Не само че испанският ветеран разбира променящите се изисквания за физическото и менталното състояние на Рафа, но вече има и разработен план за бъдещето на Надал.

Всеки фен на Матадора знае, че Моя свърши отлична работа, за да подобри неговия сервис. Това определено помага на Рафа да съркращава точките и с това да поставя по-малко напрежение върху коляното си. Сега, когато Рафаел Надал се надява да подобри рекорда на Роджър Федерер по брой спечелени турнири от Големия шлем, Карлос Моя със сигурност е скрил още козове в ръкава си.

Goffin Defeats Nadal at the ATP Cup 2020 - Love Tennis

Испанецът смята, че Надал трябва да разбере важността на това как най-добре да построи календара си за съответната година. За да си представим ситуацията, трябва да отбележим, че Рафа участва в 15 големи турнира през 2019 г.

"Рафаел Надал вече не е на 20 години и определено трябва да седнем, за да поговорим за календара. Той със сигурност ще си помисли, че ще може да играе навсякъде и сигурно наистина ще успее, но трябва да се приспособим към ситуацията.", сподели треньорът на Надал пред ESPN.

Възрастта е много голям фактор за испанеца. Въпреки че е много активен тенисист, проблемите с контузиите винаги са го преследвали.

Той има потенциала да затвърди позицията си като най-великия за всички времена. Това обаче ще бъде възможно само ако тялото му позволи. Всички вече видяхме какво се случи с Роджър Федерер - контузията на коляното му е директен ефект от повишената уязвимост към наранявания поради напредването на възрастта.

Rafael Nadal to skip Davis Cup against France due to a knee injury

Карлос Моя осъзнава всичко това и иска да бъде сигурен, че Рафа ще подреди приоритетите си умно. Може би това означава, че той ще редуцира броя на нискоранкираните и демонстративните турнири, на които участва. Най-добрата версия на Рафаел Надал трябва да бъде налична по време на турнирите от Големия шлем.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя за бъдещите предизвикателства пред Надал: Той вече не е на 20 години Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook