Карлос Моя за подобрението в играта на Надал

от в 12:54 на 22.05.2020
Диана Андреева

Карлос Моя се присъедини официално към екипа на Рафаел Надал в края на 2016 г. Оттогава той внесе доста позитивни промени в играта на Рафа.


Още през 2017 г. бившият световен номер 1 изигра три мейджър финала, като спечели два и се завърна на върха в световната ранглиста. Заедно с Моя, Надал спечели пет шлема за три сезона.


„На финала на Ролан Гарос през 2017 г. бях изнервен. Току-що Рафа беше загубил финала в Австралия срещу Федерер и не знаехме дали ще успее да се върне на мястото, където мисля, че принадлежи.



Това, което той показа на този турнир, е най-добрият тенис, който съм виждал Рафаел да играе през последните години “, каза Моя, който разкри най-важното подобрение на Надал от началото на съвместната им работа.


„През 2015 г. имаше проблеми с контузиите и психическата нагласа.


Идеята ми с него беше да го убедя да бъде по-агресивен и да развия сервиса му. Голямото му подобрение според мен беше във втория аспект. Като цяло, той се опита да сервира с по-голяма скорост при първи начален удар, за да печели повече лесни точки.



Карлос Моя си спомни първия път, в който с Надал са се срещнали. Той сподели историята в книгата „Facing Nadal“ 


„Срещнах се с него за първи път в Щутгарт. Той участваше в надпревара под 12 години, а аз на Мастърса. Рафа беше на дванадесет, а аз на двадесет и две. Мисля, че беше страхотен играч за възрастта си, но беше много срамежлив извън корта.


Моя


Още тогава видях нещо различно на корта. Той имаше голяма мотивация да играе и да се състезава и това можеше да се забележи веднага“, завърши историята си Моя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлос Моя за подобрението в играта на Надал Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook