Карлович се превърна в най-възрастния играч с победа в Тура от 21 години насам

от в 16:32 на 09.01.2021
Калоян Соколов

Иво Карлович за пореден път показа, че за него възрастта е просто число и записа успех на старта в Делрей Бийч. 41-годишният тенисист постигна успех над Пабло Андухар със 6:3 5:7 6:4. Ветеранът наниза 27 аса в хода на двубоя и остана само на 3 директни точки от абсолютния рекорд в турнира, който се държи от Джон Иснър. Хърватинът също така се превърна в най-възрастния играч с победа на ниво АТП от 1995-а година, когато с подобно постижение се увенчава Джими Конърс.

Доктор Иво имаше известно предимство в откриващата част и постоянно натискаше съперника си със своите форхенд ретури, което даде резултат в осмия гейм и съвсем скоро балканецът поведе в сетовете. Втората част вървеше гейм за гейм и изглеждаше, че ще станем свидетели на тайбрек, само че испанецът изригна с няколко страхотни минаващи удари и изравни общия резултат.

Карлович обаче беше твърдо решен да се поздрави с победата и използваше по невероятен начин вездесъщия си начален удар в решителните моменти на двубоя, а същевременно постояно атакуваше мрежата и често завършваше акциите си с печеливши волета, като така в крайна сметка триумфира в този толкова завързан сблъсък и ще срещне Роберто Кирос в спор за място на четвъртфиналите на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карлович се превърна в най-възрастния играч с победа в Тура от 21 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | делрей бийч | иво карлович

Коментари





Следвайте ни в Facebook